Ördög Nóra csatornaváltása a nyár eddigi legérdekesebb sztorija. Az RTL-nél felnőtt műsorvezető most nagyon sokat is fizethet volt munkahelyének, amiért a riválishoz igazolt át. Persze nem ő az első, aki meglépte ezt a váltást, bár az eredmények változók.

Gundel Takács Gábor

Bár az ország Gundiját nagyon sokan ismerik a Játék határok nélkülből, amihez 1993 és 1999 között adta hozzá kommentátori kvalitásait, de a legnagyobb tévés sikereit végül a TV2-nél hozta össze, amikor az Áll az alku névre hallgató vetélkedővel néha még a Barátok köztöt is sikerült megverniük a konkurenciánál. Gundel Takács azóta már hivatalosan is hátat fordított a kereskedelmi tévézésnek a túlzott nézővadászat miatt, úgyhogy azóta a köztévén parádézik, ahol ugye tökmindegy, mennyien néznek egy műsort. “Szégyelltem, hogy a kereskedelmi csatornán azért, hogy sok SMS-t küldjenek a nézők, bugyuta kérdéseket kellett feltenni, mint például: hány törpe szerepel a Hófehérkében, hat vagy hét? Vagy volt, hogy rám szóltak: érjem el, hogy sírjon a játékos. Amit azonban végképp nem szerettem, hogy a TV2-nél kizárólag olyan visszajelzést kaptam a munkámmal kapcsolatban, hogy legyőztük-e az RTL Klubot, vagy nem. Arról soha nem mondott senki semmit, hogy amúgy jó-e, amit csinálok.” – mondta tavaly év végén a Heti Válasznak.

VV Alekosz

A mostanában már csak az interneten pörgő Nagy Alekosz simán lehetett volna az RTL Klub trashkirálya, de ő inkább úgy döntött, szerződést szegve megjelenik a TV2 Összeesküvők című realityjében. A műsor vele együtt is bebukott, Alekoszt pedig gyorsan el is felejtették a TV2-nél, ráadásul egy csomó pénzt is bukott a váltással.

Liptai Claudia

Liptait tényleg mindenki a TV2-höz köti, de ne felejtsük el, hogy 1996-ban ő még az RTL Klubon futó Csííz című vicces videókat bemutató műsorban futott. Ez még egy olyan kor volt, amikor Beleznay Endrét is viccesnek tartották sokan. Később szerepelt két évig a szintén RTL-en futó Pasik című vígjátéksorozatban is, hogy aztán a TV2 egyik bárhol bevethető arcává váljon, akiért még a Playboy is hajlandó volt éveken át könyörögni.

Erdélyi Mónika

Sokáig minden unatkozó háziasszony és szemétrajongó kötelező délutáni programja volt az RTL Klubon futó Mónika Show. Aztán eljött a nap, amikor a műsor eltűnt, Erdélyi pedig rövid maradás után a TV2-höz ment át. Ebből persze lehetett volna sikertörténet, de a valóság az, hogy eddig összesen egy Nagy duettes szereplés jött össze, azon kívül végig parkolópályán volt. Sőt, igazából sokáig fogalma sem volt róla, mik a tervei vele a csatornának.

Konta Barbara

A Barátok közt Hoffer Esztereként akkora hírnevet szerzett, hogy még mindig bármi érdekli róla az embereket. Aztán egyszer csak kiírták, később sorozatbéli testvérével, Halász Gáborral még írtak egy olyan könyvet a sorozat belső ügyeiről, ami miatt valószínűleg a büdös életben nem fog már visszatérni. A TV2-n saját beszélgetős műsora is volt, igazán egyedi módon Barbara Show néven. Sokáig úgy tűnt, Konta Barbara örökre a képernyőkön ragad, de később elege lett az egészből, és egy utazási irodánál vállalt munkát. Most egy ideje függőben van, hogy vezethet-e műsort a Sport Klubon, de arról még mindig nem tudni, ez hogy áll.

Micsoda nosztalgiázás! Mi jutott eszébe? Mondja el itt!

Kövessen minket a Facebookon is!