Összegyűjtöttük legendás filmek legendás csókjeleneteit, ön pedig döntse el, melyik a legikonikusabb smárolás a filmtörténelemben! Ryan Gosling és Rachel McAdams nyálas előadása vagy Leonardo DiCaprio és Kate Winslet csőrözése indítja be jobban a hormonokat?

Dirty Dancing - Piszkos tánc

Az 1987-ben készült produkció főszereplő karaktere egy tizenhét éves lány, Baby volt, nem csoda hát, hogy a nyolcvanas évek tinédzsereinek egyik kedvenc filmjévé vált a Dirty Dancing, vagyis a Piszkos tánc. A csókjelenetre is biztosan mindenki emlékszik a mostani negyvenes korosztályból, úgyhogy nem maradhat le a listánkról Patrick Swayze és Jennifer Grey smacija. 

Elfújta a szél

Jóval korábban, 1939-ben az Elfújta a szél ríkatta meg nagyanyáinkat és anyáinkat, ugyanakkor ők Clark Gable és Vivien Leigh elcsattanó csókjának drukkoltak a moziban. A szerelmi jelenet be is következett, igaz, kicsit később, mint azt ahogyan főszereplő Scharlett O'Hara szerette volna. 

Ghost

Patrick Swayze nevéhez egy másik legendás csókjelenet is fűződik: a színész a Ghost című szerelmi drámában szellemként búcsúzik el feleségétől, Demi Moore-tól, és távozik a túlvilágra. 

Love Story

Az 1970-es évek ikonikus csókjelenete minden kétséget kizáróan Ryan O'Neal és Ali MacGraw nevéhez fűződik, a két színész a Love Storyban gabalyodott össze a velőtrázó hidegben. 

Micsoda nő

Az 1990-es évek egyik legnagyobb bevételét produkáló mozifilmjében a csókjelenet azért kap központi szerepet, mert tudvalévő, hogy a főszereplő kezdő prostituált (Julia Roberts) kuncsaftjait nem csókolja meg, csak azt, akibe szerelmes. Richard Gere persze eléri ezt is. 

Most és mindörökké

1953-ban elég merésznek számított Deborah Kerr és és Burt Lancaster jelenete a Most és mindörökké című háborús filmdrámában, de pont ezért vált legendássá az alábbi tengerpartos filmrészlet. 

Pókember

Egyedi csókjelenete volt a Pókemberben a Tobey Maguire és Kirsten Dunst párosnak is, a színész fejjel lefelé lógott, úgy csókolta meg partnere. A jelenet nagyon romantikusnak tűnik kívülről nézve, ám Maguire egy interjúban elmesélte, hogy a felvétel alatt a víz folyamatosan az orrába folyt, emiatt pedig nem kapott levegőt. 

Rómeó és Júlia

Zefirelli 1968-as filmjében Olivia Hussey és Leonard Whiting fixálja egymást orálisan. A Rómeó és Júliának ez a legsikeresebb és legszebb feldolgozása, a két színész meggyőző hitelességgel alakítja a szerelmespárt és az első csókjelenetet is. 

Szerelmünk lapjai

Rachel McAdams és Ryan Gosling a csók az esőben kártyát játszották ki teljes mértékben, ami sokaknak hányingerkeltően nyálas lehet, de ugyanennyien el is alélnak a képkockáktól. A jelenet a Szerelmünk lapjaiból való, ami 2004-ben került a mozikba. 

Titanic

Ugyancsak ikonikus a Titanic smárolása, amit Leonardo DiCaprio és Kate Winslet adott elő, és amit egyszerűen csak hajóorr-jelenetként emleget az utókor. 1997 óta minden nő eljátssza egyszer, az tutifix.