Ha önnek nincsen háromezer dollárja arra, hogy Kim Kardashianná változtassa magát, viszont már a celebnő barátságával is megelégedne, ezt a játékot önnek találták ki.

A Kim Kardashian: Hollywood a legújabb dili, amit imádhat és utálhat egyszerre. Ha még nem hallott róla, az valószínűleg azért van, mert még csak három hete jelent meg. Külföldön most mindenki ezt nyomja, és olyan sikeres, hogy jelenleg az iTunes Store legtöbbet letöltött játékainak listáján a harmadik helyen szerepel.

Szerkesztőségünk megnézte, milyen őrület kell ahhoz, hogy hogy képesek legyenek érte valódi pénzzel is fizetni.

Miután beléptünk a játékba és megalkottuk személyre szabott karakterünket, a So Chic nevű ruhabolt előtt találjuk magukat, ahol eladóként dolgozunk. A történet szerint már épp zárunk, amikor Kim Kardashian elénk toppan: sürgős segítségre van szüksége, mert még nem szerezte be a ruhát, amiben ma bulikázni szeretne. Miután rendes fangirl módjára készségesen segítünk neki, meghív bennünket a szóban forgó buliba, ami elindít minket a celebbé válás rögös útján. 

 Újdonsült barátnőnk, Kim Kardashian mindenben segít, még egy ügynököt is szerez nekünk. A továbbiakban a dolgunk egyszerűen annyi, hogy az ügynök által javasolt programokra eljárjunk, hogy azoknak teljesítése után pénzt, hírnévpontokat és esetenként rajongókat szerezzünk, amelyek segítségével közelebb juthatunk a hőn vágyott A-listáig.

A fent látható képen fotózás zajlik, de amúgy mindenhol ezt kell csinálni, a kék pöttyökre kattintva tudjuk teljesíteni a fotózás során felmerülő feladatokat, mint például az öltözködés vagy egy korty víz ivása. Minden mozdulat egy vagy több, képernyő tetején látható villámocskába kerül, amik ha elfogynak, csak hosszú percek múltával töltődnek újjá. Mi megpróbáltuk meghekkelni a játékot azzal, hogy az iPadünkön kicsit előre állítjuk az órát, de ezzel nem a villámocskák termelődését értük el, hanem csak azt, hogy a feladat teljesítésére adott egy óra a felére csökkent.

Szerencsére, ha van elég igazi pénzünk, a Starshopban vehetünk rajta hullámokra beváltható Kardashian-csillagokat és játékdollárokat is. Csak az előrejelzett 200 millió dolláros bevétel megértése végett áruljuk el, hogy a legolcsóbb csomagok 4,49 euróba, azaz majdnem 1500 forintba kerülnek, ezeken 50 csillagot vagy 5000 dollárt válthatunk. 

Mi nem akartunk fizetni, harminc másodperc meg túl sok időt venne el az életünkből, így hagyományos eszközökhöz folyamodva játszottunk. A képeken látható főhős, már két és fél hete küzd, hogy minél híresebb legyen, és iszonyúan büszkék vagyunk rá, hogy pont most, miközben a cikkhez készített képernyőképeket lőttük, jutottunk el egy igazi mérföldkőig, a C-listáig.

A Jezebel újságírója, aki velünk ellentétben nem szarozott, és ötszáz dollárt ölt virtuális hírnevének kiépítésébe, egy remek beszámolón keresztül mutatja be, hogy sikerült A-listás celebbé változnia. Saját csodálatos utazását lezárva az alábbi szavakkal hozza meg a kedvet a játék letöltéséhez:

„Aki képes teljesen alkalmazkodni a modern amerikai kultúra ürességéhez, annak ez az egész valóban okozhat neki némi gyönyört és belülről jövő melegséget egy másodpercig. Viszont ugyanezt akkor is elérhetjük, ha egyszerűen összepisiljük magunkat, ez pedig sokkal olcsóbb és kevésbé idegesítő, mint a Kim Kardashian: Hollywood.” Reméljük, önnek is megjött a kedve egy jó Kim Kardashianozáshoz.

(Egyébként meg az Én kicsi Tescóm sokkal jobb játék.)