A sztárok egy részétől egyszerűen el kellene venni mindenféle internetes hozzáférést, ugyanis néha úgy kezelik a virtuális teret, mintha csak titkos kis naplójuknak sírnák el a lelkükben feltörő aktuális problémákat és/vagy viccesnek tartott gondolatokat. Aztán meg jön a még kínosabb magyarázkodás.

Az Amerikai Pite sztárja, Jason Biggs kétségtelenül előkelő helyen végzett a heti parasztlistán a maláj gép tragédiája kapcsán elkövetett Twitteres ámokfutásával, de nem a színész az egyetlen, aki idióta módon meggondolatlanul posztolgatja a véleményét. A felháborodás hullámát két bevált módszerrel szokták megülni: vagy letörlik a posztot (haha) vagy béna magyarázkodásba kezdenek. Legtöbbször mindkettő.

Rihanna például a hét elején érezte úgy, mindenképpen bele kell szólnia a az izraeli-palesztin konfliktusba, és kitette a #FreePalestine hashtaget.

Néhány perc múlva hirtelen eltűnt a kiírás, és a következő került a helyére:

Az énekesnő nem is kommentelte a dolgot, valószínűleg úgy gondolta, az alatt a kis idő alatt úgysem vette észre SENKI, pedig:

A közel-keleti válság Kim Kardashiant is megihlette, aki 2012 novemberében osztotta meg követőivel, hogy ő bizony „praying for everyone in Israel", vagyis imádkozik mindenkiért Izraelben. Gyorsan szpottolta a hibát és szinte azonnal hozzátette „Praying for everyone in Palestine and across the world!”, vagyis „Imádkozom mindenkiért Palesztinában, és az egész világon!”

Szép próbálkozás volt, de nem jött be, ezért jött egy hosszú magyarázkodás, miszerint rájött, hogy kiírásaival megbántott egy csomó embert, miközben félreértették a szándékait, hiszen ő csak jót akart (és valószínűleg tényleg).

Persze ne felejtsük el a vállalhatatlan viselkedés-nyilvános bocsánatkérés tengely állandóját, Justin Biebert sem, aki legtöbbször Twitter-oldalán magyarázkodik és meakulpázik.

De a sor szinte végtelen, a Buzzfeed össze is gyűjtötte a 25 legégőbb Twitter megmozdulást, és a Complex.com válogatásában is találtunk néhány gyöngyszemet. Nézze meg ezeket galériánkban: