A legdurvább twitteres celeböngólok

2014.07.19. 15:26
A sztárok egy részétől egyszerűen el kellene venni mindenféle internetes hozzáférést, ugyanis néha úgy kezelik a virtuális teret, mintha csak titkos kis naplójuknak sírnák el a lelkükben feltörő aktuális problémákat és/vagy viccesnek tartott gondolatokat. Aztán meg jön a még kínosabb magyarázkodás.

Az Amerikai Pite sztárja, Jason Biggs kétségtelenül előkelő helyen végzett a heti parasztlistán a maláj gép tragédiája kapcsán elkövetett Twitteres ámokfutásával, de nem a színész az egyetlen, aki idióta módon meggondolatlanul posztolgatja a véleményét. A felháborodás hullámát két bevált módszerrel szokták megülni: vagy letörlik a posztot (haha) vagy béna magyarázkodásba kezdenek. Legtöbbször mindkettő.

Rihanna például a hét elején érezte úgy, mindenképpen bele kell szólnia a az izraeli-palesztin konfliktusba, és kitette a #FreePalestine hashtaget.

Néhány perc múlva hirtelen eltűnt a kiírás, és a következő került a helyére:

Az énekesnő nem is kommentelte a dolgot, valószínűleg úgy gondolta, az alatt a kis idő alatt úgysem vette észre SENKI, pedig:

A közel-keleti válság Kim Kardashiant is megihlette, aki 2012 novemberében osztotta meg követőivel, hogy ő bizony „praying for everyone in Israel", vagyis imádkozik mindenkiért Izraelben. Gyorsan szpottolta a hibát és szinte azonnal hozzátette „Praying for everyone in Palestine and across the world!”, vagyis „Imádkozom mindenkiért Palesztinában, és az egész világon!”

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Szép próbálkozás volt, de nem jött be, ezért jött egy hosszú magyarázkodás, miszerint rájött, hogy kiírásaival megbántott egy csomó embert, miközben félreértették a szándékait, hiszen ő csak jót akart (és valószínűleg tényleg).

Persze ne felejtsük el a vállalhatatlan viselkedés-nyilvános bocsánatkérés tengely állandóját, Justin Biebert sem, aki legtöbbször Twitter-oldalán magyarázkodik és meakulpázik.

De a sor szinte végtelen, a Buzzfeed össze is gyűjtötte a 25 legégőbb Twitter megmozdulást, és a Complex.com válogatásában is találtunk néhány gyöngyszemet. Nézze meg ezeket galériánkban: