Hét év telt el azóta, hogy megjelent az ötéves Castagno Claudia első lemeze, aki ma már igazi kiskamasz. Csicsi nagy álma még most is az, hogy énekesnő legyen, jelentkezett is az Ének iskolája mindkét évfolyamára, de nem került be élő adásba. Nem keseredett el, folyamatos fellépései vannak, és még mindig felismerik az utcán. Pimkinkin, a nyuszi, a Nyuszitánc című dal múzsája sajnos már elpusztult.

Emlékeznek még Csicsire, alias Castagno Claudiára, aki 2007-ben, mindössze ötévesen betört a magyar popiparba a Nyuszitánc című dalával? Naná, hogy emlékeznek, hiszen a Pimpinkin nyusziról íródott dal örök klasszikus a kisgyerekes családokban, a dallam és szöveg minden igyekezet ellenére megragad még a keményfából faragott apukákban is. Csicsi első lemeze óta hét év telt el, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, mi történt az argentin-magyar felmenőkkel büszkélkedhető kislánnyal, aki korábban a Velvetnek egyértelműen kijelentette: sztár szeretne lenni.

Énekel, táncol és zongorázik

„Miután megjelent a lemezem, sok fellépésem volt a műsorommal különböző rendezvényeken” – mesélte Castagno Claudia, aki 2009 nyarán a szüleivel Dubaiba is elutazott turnézni, ahol az argentin Gaucho Show-val léptek fel, illetve a kislány két dalt énekelt a Shopping fesztiválon. Miután hazajöttek, Csicsinek elkezdődött az iskola.

„Fellépéseim voltak és vannak is még, de már nem azzal az interaktív produkcióval, amit anno készítettünk a Pimpinkin lemez anyagából (Csicsi és Pimpinkin nyuszi barátsága és kalandjai), ugyanis megszakadt a kapcsolat akkori menedzseremmel, Brunner Zsoltival. Az álmom még mindig az, hogy énekesnő, vagyis inkább előadóművész legyek” – mesélte Castagno Claudia. „Természetesen szeretnék újabb lemezt is, és azért gyakorolok keményen nap, mint nap, hogy ez az álmom valóra váljon. Az éneklés mellett nagyon fontos számomra a tánc és a zongorázás. Már öt éve járok a Brill Cats tánciskolába jazzbalettra Glöckl Viktóriához, és csapatommal a legutóbbi országos Éva Funcky táncversenyen aranyérmet nyertünk. Zongorázni négy éve tanulok, (Györfi Laura néninél, majd pedig Juhász Tamás bácsinál) a Króó György zeneiskolában, mert a későbbiekben szeretném majd magamat kísérni, és szeretnék dalokat komponálni. „

Csicsi tényleg mindent megtesz azért, hogy álmait elérje. Jelentkezett az Ének iskolája című tehetségkutató műsorba is. „Az első alkalom után, hogy nem sikerült, nem keseredtem el. Ennek hatására iratkoztam be egy énekiskolába Arnóczky Noémihez és Kalmár Adriennhez. Úgy érzem, meg is lett a gyümölcse. Az éneksuli benevezett a Cegléden megrendezett országos Gigasztár énekversenyre, ahol a Caruso című dallal második helyezést értem el. Ebben az évben is megpróbáltam az Ének iskoláját, és bekerültem a legjobb harminc közé. Nagyon élveztem a castingokat, és sok barátom lett. Ott ismertem meg többek között Hajdu Klára énekesnőt is, aki szeptembertől fog tanítani a Tálentumban, ahová felvételt nyertem táncból, zongorából, szolfézsból és énekből is.”

Még mindig felismerik az utcán

Bár édesanyja artista iskolába járt, és Csicsi is szereti nézni a cirkuszt, annyira nem vonzza a dolog, hogy ő is artista legyen. Igaz, épp most van kilátásban egy olyan projektje, ami összefüggésben van a cirkusszal. Castagno Claudia azt mondja, még mindig nagyon sokan felismerik az utcán, sőt kérnek autogramot, közös fényképeket is. „Ez nagyon boldoggá tesz, és az is, hogy amikor fellépek, a Nyuszitáncot még mindig énekli velem a közönség. A Youtube-on több mint tízmillió a dal nézettsége a videómnak, és ez egyenesen szuper.”

Az ismeretségnek viszont vannak hátulütői, és ezzel már a kamaszlánynak is szembesülnie kellett. „Vannak sajnos irigyeim a suliban is, de már nem zavar és tudom kezelni. A szüleim, akik mindig mellettem állnak, és az élet is megtanított rá” – magyarázta és hozzátette, ugyan nincs sok barátnője, de van egy legjobb, akit Dósa Blankának hívnak, és öt éve ismerik egymást.

Csicsinek jelenleg nincsen nyuszija. Miután az imádott Pimpinkin meghalt, nem akart másik nyuszit. „Nekem ő volt a nyuszikám, és nagyon sok élményem van vele kapcsolatban. A lemezem múzsája volt, aki a szívemben örökké élni fog, és egy különleges helyen van” - magyarázta. Van viszont a Castagno családban egy új családtag, Liliana Anahi Castagno, aki most tizennyolc hónapos, és állítólag szintén nagyon muzikális. „Amikor itthon gyakorolok vagy zongorázok, akkor táncikál, ha pedig énekelek, ő is énekli velem a dalt a babanyelven. Nagyon boldog vagyok, hogy megszületett, és imádom. Anyukámnak szoktam segíteni, azt mondja, nagyon jó testvér vagyok, és én is úgy érzem. Szerintem Lilike is fog énekelni, vagy legalább valami hangszeren játszani, mert a ritmusérzéke már most ilyen picin megmutatkozik. Lehet, hogy együtt is fogunk még énekelni, zenélni. Ki tudja? Amilyen erőteljes karaktere van, apukám azt mondja, ha Lilike felnő, ő lesz a menedzserem” – mondta Csicsi.