Károly Fülöp svéd királyi herceg már négy éve jár Sofia Hellqvisttel, akinek a nyáron kérte meg a kezét. A nem szokványos hercegi pár nem szokványos úti célt választott magának a nyaralására: Ibizára mentek pihenni.

Azt, hogy a svéd királyi család nem az a klasszikus királyi család nemcsak az bizonyítja, hogy XVI. Károly Gusztáv regnáló svéd király milyen sapkákban mutatkozik rendszeresen, hanem, hogy hogyan viselkedik a svédek Harry hercege, Károly Fülöp.

A 35 éves herceg egyrészt nagy rajongója a sportoknak, de nem úgy nagy rajongója, hogy szeret mondjuk lovaspólózni, mint a britek, hanem úgy, hogy részt vesz a skandináv túraautó-bajnokságban, valamint korábban a skandináv Porsche Carrera kupában is indult. Sőt, 2003-ban teljesítette a világ legdurvább sífutóversenyét, a Vasa-futást is.

A különös hobbiktól eltekintve Károly Fülöp egészen 2010-ig nem volt kifejezetten extravagáns, ahhoz kellett az is, hogy hatalmas botrányt okozzon azzal, hogy kit választ párjául. 2009-ben szakított a barátnőjével, egy PR-cég alkalmazottjával, majd nem sokkal később összejött Sofia Hellqvisttel, akit idén nyáron jegyzett el.

Hellqvist neve akkor már valamennyire ismert volt Svédországban, hiszen néhány évvel korábban az Éden Hotel sikamlós svéd változatában, a Paradise Hotelben szerepelt, ráadásul emellett még modellként és glamourmodellként is dolgozott. Természetesen jó nagy botrány kerekedett abból, hogy egy realityceleb élete összefonódik a királyi családéval, ráadásul egy olyan celebé, akiről még meztelen képek is készültek.

A svéd királyi család viszont ismét bizonyította, hogy nem az az átlagos királyi család, megvédték Hellqvistet, valamint a királyi sarj választását, azóta pedig nagyjából elfogadták, hogy Károly Fülöp egy vetkőzös modellt szeretne feleségnek, akiből potenciálisan – nem túl nagy valószínűséggel – királyné is lehet. Idén volt az eljegyzést, az esküvőt jövő nyárra tervezik.

Az eljegyzés után elmentek nyaralni, de megint nem a szokványos királyi úti célokat választották. Nincs szó semmilyen kastélyról, franciaországi vagy észak-olaszországi eldugott birtokok magányáról. Nem, a svéd hercegi pár a világ nyári buliközpontjára, Ibizára ment nyaralni, ott készültek róluk a fenti képek is.