Hamarosan a mozikba kerül a Feláldozhatók harmadik része, amibe már tényleg annyi alfahím színészt sikerült összegyűjteni, hogy nem férnek el rendesen a stáblistán. De ki közülük a legkeményebb? Egy pont, ha az uzsonnáját is elvenné az iskola előtt, öt pont, ha bármikor rábízná az univerzum sorsát.

Antonio Banderas

Banderas játszott például a Desperadóban és a Bérgyilkosokban is, úgyhogy magától értetődő volt, hogy helyet kell kapnia a három rész valamelyikében. A higanymozgás és latinosan őrült tekintet természetesen meghozza a sikert bármilyen akciófilmben.

Arnold Schwarzenegger

A szavak ide teljesen feleslegesek, hiszen ő Arnold Schwarzenegger.

Dolph Lundgren

Lundgren úgy lett kultikus figura, hogy az ő főszereplésével igazából nem is készült olyan akciófilm, amit mondjuk mozikban is bemutatnak. Persze neki nincs is rá szüksége, hiszen a kétméteres szőke komoly szerepek és hosszú monológok nélkül is hozza azt, amire egy tesztoszterontól csöpögő filmben szükség van.

Harrison Ford

Ha valaki az USA elnökeként tesz rendet a világban Az elnök különgépéban, vagy Richard Kimble-ként szívatja meg eléggé a rendőrséget A szökevényben, akkor illik feltűnnie az Expendblesben is.

Jason Statham

A 47 éves Jason Statham szinte fiatalnak számít az Expendables társaságában, és sokan nem is tartották igazán ebbe a társaságba valónak a Crank angol hentelőgépét, de végül késdobálásaival mindenkit meggyőzött.

Jet Li

Sokan a szegény ember Jackie Chanjének tartják, pedig igazából Jackie Chan a szegényember Jet Lije. Az ő produkciója is a rengeteg ugrálásról és fura rúgásokról szól, de legalább nem öntik ezt le olcsó humorral.

Mel Gibson

Gibson is csak a harmadik részre adta be a derekát Stallonénak, de a Halálos fegyverek Martin Riggse nélkül nem lehetett volna teljes a paletta. Az ő keménységi indexén sokat ront a Passió és társai, de azt nem vehetjük el tőle, hogy még az első ránézésre unalmas kosztümös Hazafiban is akkorát vérengzik, amekkorát csak a legnagyobbak tudnak.

Sylvester Stallone

Az egész Feláldozhatók-trilógiát neki köszönhetjük, amiért mindenképp megérdemli a főhajtást az ember, aki egyszerre Rocky, Rambo és John Spartan is. Stallone ráadásul a filmen kívüli nyilvános megjelenésein is hozza azt a mimika nélküli hőst, akiből bármikor kinézzük, hogy lazán lelőne minden terroristát, ha a környékre kerülnének.

Wesley Snipes

Wesley Snipes annyira kemény, hogy tényleg ült már börtönben, ami miatt el is tűnt sokáig a mozikból. Persze a filmbeli teljesítménye mellett sem mehetünk el: a Pusztítóban Simon Phoenix annyira kemény főgonosz volt, hogy még Stallonét is majdnem legyőzte, az 57-es utasban a klasszikus akcióhőst mutatta be, a Penge három részében pedig azt, hogy lehet egy arckifejezéssel sok vámpírt megölni.