Bajor Imre egész életében ellenezte a házasságot, végül mégis házas emberként adta fel súlyos betegségével folytatott küzdelmet. Az agydaganattal már nem bírt el a színész, egy budapesti kórházban hunyt el szerda reggel. 57 évet élt.

57 évesen betegség után elhunyt Bajor Imre, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Karinthy-gyűrűs színész és humorista. A Bors értesülései szerint egy budapesti kórházban érte a vég a színészt szerda reggel. A halálhír az agydaganatos megbetegedés ellenére váratlan volt, sokkolta Bajor környezetét, hisz még szerdán is megjelent olyan hír, hogy a beteg színész állapota javult.

Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten, Hodálik Judit és Bajor Rezső Gyerekeként. Színészi pályáját már 19 évesen elkezdte az Állami Déryné Színházban. Itt öt éven keresztül dolgozott, 1989-től pedig a Játékszínben játszott, tíz évvel később pedig szabadúszó színész lett. Színházi pályája során negyven bemutatóban szerepelt. A kilencvenes évektől a Rádiókabaré állandó szereplője lett, azóta már nem is tudja mindenki, hogy az “én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó...” refrén tőle származik. Humoristaként felmutatott produkciójáért 1999-ben jutalmazták Karinthy-gyűrűvel.

A színház mellett a filmezésre is nagy figyelmet fordított: tizenegy mozifilmje mellett több tévéfilmben is feltűnt. A nagyközönség a Szomszédok Oli uraként ismerte meg, három éven keresztül játszotta a fodrászt, akiről bár soha nem volt kimondva, többek szerint is az első homoszexuális karakter volt a magyarországi tévézésben. Utolsó mozifilmje a lesújtó kritikákat kapott Szuperbojz volt.

Két gyerek, titkos házasság

Két gyermeke anyjával, Hámori Eszterrel a Vidám Színpadon ismerkedett meg. Bajor a társalgóban folytatott vitában mondott valamit, ami felkeltette Hámori érdeklődését és közölte is Bajorral, hogy tetszett neki. Később, egy premier után a szereplők megajándékozták egymást. Bajor is meglepte a nőt. Az ajándék mellett egy kártya volt, rajta a felirat: „Köszönöm, amit akkor mondtál”. Hámorit soha nem vette el, de született két közös gyerekük, Lili és Marcell.

Bár Bajor szerette hangoztatni házasságellenes nézeteit, és gyerekei anyját sem vette el soha, végül házasemberként halt meg, bár ennek részletei ködösek: 2004-ben arról volt szó hogy még a rendszerváltás előtt látszatházasságot kötött Ildikóval, hogy letelepedési engedélyt kaphasson az erdélyi tanárnő. Ő maga viszont 2011-ben azt nyilatkozta, hogy Ildikóval 2006-ban keltek egybe. Az biztos, hogy sok éven keresztül titkolta a nyilvánosság előtt kapcsolatát. A magánéletéről ezzel együtt is keveset lehetett tudni, általában elviccelte az erre irányuló kérdéseket. „Azt is megírták a lapok, hogy egybekeltünk Ildikóval. Jelentem, igen, de öt évvel ezelőtt. Az uborkaszezon kapta fel a hírt. A család viszont bővült, kutyám lett, óriás schnauzer fajta. Még kicsi, három hónapos, de borjúnyira számítunk, sőt két borjúnyira. A feleségem sokáig nem pártolta a kiszemelt kutyafajtát - ő egy miniatűr brüsszeli griffon tulajdonosa - szóval nagy harc volt, de most már Ildikó is ugyanúgy szereti a kis jövevényt, mint én. Ha azt kérdezi, melyik típus vagyok, a kanapéra engedős vagy a falkavezér, hát inkább az előbbi. Rózsaszín lelkűek vagyunk, a kutya is én is, a feleségem szerint” – mondta a Kiskegyednek Bajor.

Kimerültség, alkohol

Bajor élete 2008-ban vett szomorú fordulatot, amikor egy Fészek klubhoz hasonló zártkörű művész kocsmát nyitott, ebbe pedig minden pénzét befektette. A Kicsihuszár nehezen indult, és egy évvel a nyitás után már árulnia kellett a helyet, mert a kevés vendég miatt veszteséges volt a vállalkozás. A hírt sokáig tagadta, de egy évvel később végleg bezárt a hely.

2010-ben már arról nyilatkozott, hogy egészségügyi problémái és anyagi helyzete miatt teljesen összeomlott az élete, az év elején pedig kimerültség miatt kényszerpihenőre vonult, hosszú hónapokig pedig antidepresszánsokat kellett szednie, amit később alternatív gyógymódra cserélt le. Még ugyanabban az évben újra kórházba került pszichikai okok miatt, ekkor már a Heti Hetes nézői is szóvá tették, hogy csak rosszkedvűen ül a műsor forgatásai alatt. Feszültségét bevallottan oldotta rendszeresen alkohollal, bár elmondása szerint ebből soha nem volt problémája. Érdekes, hogy nem sokkal később büszkén nyilatkozta, hogy újraépíti életét, egészségesebben étkezik, és felhagy az itallal is, ez utóbbit többször is hangoztatta. Már év végén visszatért a képernyőre, de 2011-ben újra arról szóltak a hírek, hogy a színész újra alkoholhoz nyúlt.

Anyagi helyzete viszont a későbbiekben sem javult: sokáig a Heti hetes volt az egyetlen bevételi forrása, de amikor azt szüneteltették, a házát is el kellett adnia, 2012-ben pedig már arról érkeztek a hírek, hogy Bajornak alig van munkája. Bár az RTL2-re száműzött Heti Hetes forgatásain még részt vett, az utóbbi időben már Para Kovács Imre ült a helyen, amit egyébként a műsor indulása óta neki tartottak fenn.