Guo Mejmej ügye felrobbantotta a kínai bulvármédiát. Sokan irigyen nézték, ahogy egy fiatal lány kemény munkaórák nélkül nagy vagyonra tett szert, és erősen kérkedett is ezzel. Aztán kiderült a nagy igazság: a most 23 éves lány tiltott szerencsejáték szervezéséből és prostitúcióból tartotta fenn magát. Hogy az egész még visszásabb legyen, még a Vöröskereszttől is elnézést kellett kérnie egy hazugságért. Ezt már csak rabruhában tehette meg.

Éveken át Kína egyik legfelkapottabb celebje volt, aztán a végén hatalmasat koppant Guo Mejmej. Ahogy szerdán megírtuk, az egyik állami tévében kellett magyarázkodnia a Vöröskereszttel is kapcsolatba került csinos, fiatal lánynak arról, hogy mégis miből van annyi pénze, hogy klasszikus highlife szintű luxuséletet éljen. De mégis hogy került ilyen mélyre ilyen magasból?

Sok lap Kim Kardashiannal hasonlította össze a 23 éves lányt, holott más életúton jutottak el oda, ahol tartanak. Guo Weibo-oldalán (ez Kína legnagyobb közösségi site-ja), egymásra licitáló képeket látni. A kétmillió követője csodálkozhat a lamborghinis, lovaglós, első osztályon repülős, luxuscikkes és partifotókon – idézi fel a CNN. Saját filmet is forgatott magáról, aminek az Én vagyok Guo Mejmej címet adta.

A helyzete már 2011-ben inogott, miután magát a Vöröskereszt kereskedelmi menedzserének jelölte meg a Weibón, és a szervezet tevékenyésgével nemigen fér össze a luxus ajnározása. A Vöröskereszt emiatt sokkal kevesebb adományt kapott, és minden fronton elhatárolódott Guótól. Ugyanebben az évben keringeni kezdett egy Time-címlap képe, amelyen Guo szerepelt, de hamar kiderült, hamisítvány volt mindez (ráphotoshopoltak egy idézetet is: "Nem én vagyok a hős, egy bolond vagyok!"

Hopp és kopp

A koppanás várható bénaságából jött, miután közölte a Weibón, hogy nyert a foci-vb-n, miután fogadott. Kínában azonban szigorúan szabályozzák a sportfogadást, ezért őrizetbe vették őt. Innen már nem volt megállás, beismerte, hogy illegális szerencsejátékos eseményeket szervezett a volt barátjával Pekingben, aztán jött a csúcspont.

A történet vége az lett, hogy Guo rabruhában, smink nélkül vallotta be a tévében a szörnyű igazságot: callgirlként dolgozott, ráadásul nem is olcsón: 100 ezer jüant (3,8 millió forintot) kért minden egyes behatolásért. Ő maga is tisztában volt az adottságaival, valamint hogy mennyi rajongója van. A CNN szerint ezt mondta: „Sokan vannak, akik pénzt költenének azért, hogy velem alhassanak egy éjjel, nem számít az ár sem nekik". Kénytelen volt a Vöröskereszttől is elnézést kérni a kitalált pozíciója miatt.

A nagy vallomás elárasztotta a kínai médiát, minden bulvárlap erről cikkezett. Persze megjelentek a rajongók is, akik szerint az üggyel csak az olyan rossz hírekről akarják elvonni a figyelmet, mint a dél-kínai földrengés vagy a nemrégiben történt üzemi baleset. A Vöröskereszt is azt kéri a kínaiaktól, hogy felejtsék már el Guót, inkább adakozzanak a jünnani rengés áldozatainak.