A 26 éves modell bekerült a Zoo magazinba, fotózták a majdnem kilógó melleit és a pucsító fenekét, de betettek mellé egy interjút is. Ez verte ki nála a biztosítékot, mivel meghamisították a szavait, mintha egy állandóan pucérkodó ledér nő lenne. Szexizmust kiáltott, és egy év szívós küzdelmével elérte, hogy elnézést kérjenek tőle.

Juliana Cameron úgy ment be a Zoo magazin fotózására, mint egy nem dohányzó, nem vedelő, nem össze-vissza kefélgető glammodell, aki úgy jött ki, mint egy magamutogató picsa – foglalja össze a nő történetét az ausztrál News.com.au

A történet azzal indult, hogy a 26 éves Cameron tavaly júliusban szerepelt a magazinban, fürdőruhában kellett pózolgatnia. Ezzel a mellmutogatással és pucsítással még nem volt gondja, azonban egy interjút is csatoltak a fotók mellé, ami Cameron szerint félreértelmezte a szavait. A modell egyből szexizmust kiáltott, főleg mivel a kiragadott kijelentései miatt egyre több zaklatás érte.

Például állítása szerint arról beszélt, hogy ennél kevesebb ruhában nem lehet őt látni, ha valaki kimegy a strandra, ennél ledérebben öltözött lányokat is láthat. Erre a Zoo interjújába az került be, hogy neki semmi gondja nincs a meztelenséggel.

Shayne Bugden főszerkesztő 12 hónappal később bocsánatkérő levelet küldött, amit Cameron egy sablonos reakciónak ígért, ráadásul megkésett reakciónak. „Ha nincsen meg a pénzed, az erőforrásaid és a profilod úgy, ahogy az Miranda Kerrnek megvan, jóval több időbe telik, hogy kiállj a jogaidért, de ez nem állított meg engem" – nyilatkozta a glammodell.

Azért a következő idézet se rossz, főleg a fotókat nézve: „Úgy gondolom, a női testet ünnepelni kéne, én egy művész vagyok és nem szexuális tárgyként látom az egészet". Cameron petíciót is indított a magazinok ellen, amik nem törődnek a modellek biztonságával és kiforgatják a szavaikat, ez pedig megágyaz az erőszak kultúrájának.

Önben vélemény fogalmazódott meg a cikk olvastán? Nosza, tegye közzé itt!

Kövessen minket a Facebookon is!