John Travolta egy különös per árnyékában, csupa feketében, kiegyensúlyozottan mosolyogva jelent meg a szcientológiai szekta nagy ünnepségén. Amiatt pukkantak a pezsgők, hogy a szervezet egyik kulcsfontosságú épületét ünnepelték, ami 45 éve kitörölhetetlen a hollywoodi városképből.

L. Ron Hubbard 1952-ben világosodott meg és jött rá a nagy igazságra: küzdenünk kell a földönkívüli Xenu ellen. Nagy pénzgyűjtő egyházat alapított eköré, és olyan nagy házakat építtetett az adományokból, mint a hollywoodi épület. A ház felépítésének 45. évfordulóját ünnepelte meg pár celebritás Hollywoodban, az ünnepségen John Travolta és neje, Kelly Preston is megjelentek – számol be a Daily Mail. A patinás épületben tartott gálán a házaspár úgy jelent meg, mintha temetésre érkezett volna, tetőtől talpig feketében voltak (ez a Los Angeles-i nyárban elég kemény választás lehet), bár Preston ruháján akadt némi ezüstös giccs is.

Persze más nevek is megjelentek a Xenu-ellenes eseményen. Itt volt az Amerikai botrányból ismert Michael Peña és a Vásott szülőkben is szereplő Erika Christensen is. Travolta azonban a szekta legnagyobb királya (ha Tom Cruise-t nem számoljuk), 1975 óta űzi az alieneket. Most azonban egy fontos perre kell koncentrálnia: Douglas Gotterba, egy egykor általa alkalmazott pilóta már nagyon beszélne homoerotikus kalandjairól Travoltával, de a szerződése titoktartási melléklete ezt nem engedi, ezt támadta meg a bíróságon (arra hivatkozik, hogy ami szerződést aláírt, az valójában csak egy tervezet volt).

A fenti rendezvénynek helyt adó épület is érdemel pár szót: az eseményt a Church Of Scientology Celebrity Centre-ében, azaz a Szcientológia Egyház Celebritás Központjában tartották, ami egy enyhén Neuschwansteinra hajazó hatalmas épület, még a Mail is a városrész egét meghatározó házként írja le. Az 1969-es épület alapjait maga a vallásalapító Hubbard rakta le, a célja az volt, hogy a szcientológus művészek, politikusok, iparmágnások, sportolók és további hatalmasságok itt adhassák elő, hogyan építenének egy jobb világot.