A komikusi véna és a depresszió sajátos, de szoros összefonódása régen ismert pszichológiai jelenség, így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy a legnagyobb nevettetők csak önmagukat nem tudják felvidítani. Robin Williams tragikus halála kapcsán egy csomó olyan vicces celeb jutott az eszünkbe, akik nagyon mélyről jöttek vissza.

Robin Williams öngyilkossága, és az ehhez vezető súlyos depresszó megdöbbentette a világot, annak ellenére, hogy már hosszú ideje köztudott volt a színész harca függőségeivel és önmagával.

Csak valahogy róla egyszerűen nehéz volt elhinni, hogy szomorú is tud lenni. Főleg, hogy híres volt arról, nem csak a kamera előtt, de az életben is bájos és vicces személyiség. 

A MeanStars oldalon, ahol bárki megoszthatja pozitív vagy negatív élményeit a celebekkel, az is kiderül, hogy ez nem csak közvetlen környezetére, de a rajongókra és az idegenekre is igaz volt.

De ahogy Mikhail Lyubansky kifejti Williams tragédiája kapcsán a Psychology Today cikkében, a humort nem szabad elvicceskedni, mert sokszor pont a legnagyobb fájdalmakat takarja.

Számos, humorából élő, és nagyon viccesnek számító sztár esetében igaz ez, és ha valamikor, akkor egy csodás színész halála kapcsán érdemes összeszedni egy listát róluk. Persze a teljesség igénye nélkül, hiszen a showbiznisz világában leginkább az a csoda, ha valaki nem depressziós.