A régi Hollywood rekedt hangú, gyilkos tekintetű színésznője, Lauren Bacall 89 évesen halt meg otthonában, helyi idő szerint kedd reggel.

A helyi idő szerint kedden elhunyt színésznő egy igazi ikon volt, aki filmjeiben olyan hanyag eleganciával bánt a férfiakkal, hogy azt még ma is illene megirigyelni. Rengeteg híres filmben játszott, elnyerte a Golden Globe-ot, és Oscar díjra is jelölték a Tükröm, tükröm... című filmben (1997) nyújtott alakításáért. Szerelme Humphrey Bogarttal legendás volt, ahogy megsemmisítő pillantása is.

A gyönyörű színésznő 1924-ben született Bronxban, Betty Joan Perske néven. 5 éves volt, amikor édesapja elhagyta a családját, és később Bacall fel is vette édesanyja vezetéknevét. Szépségét és tehetségét 19 évesen fedezték fel, ekkor kapta első szerepét, a Szegények és Gazdagok című filmben. A '44-es mozi nem csak a sikert, de a szerelmet is meghozta az akkor még 19 éves színésznőnek. Humphrey Bogarttal azonnal egymásba szerettek, és a 25 évnyi korkülönbség ellenére Bogart '57-es haláláig együtt maradtak. Brangelina még gondolatban sem született meg, amikor ők már Hollywood igazi álompárja voltak. Férje halála után kis híján Frank Sinatrával házasodott össze, de végül Jason Robards vette el. Számtalan híres filmben játszott, és haláláig vállalt szerepeket. Utolsóként a Family Guy egyik karakterének hangját kölcsönözte. Pörgesse végig Lauren Bacall életét képekben és gyönyörködjön a szúrós szemű dívában!