Kristen Stewartot eddig mindenki csak a vámpíros filmben játszó, mogorva arcú színésznőként ismerte, pedig úgy néz ki, van agya, véleménye, és önálló gondolatai. Amik egészen szimpatikussá teszik őt. Főleg mert kiderült, hogy gyakorlatilag szarik mindenre. És mindenki véleményére. Merthogy szart se tudnak az ő életéről. Nem mi mondtuk így.

Kristen Stewartról általában mindenkinek az jut eszébe először, hogy nem tud rendesen mosolyogni, és gyakorlatilag mindig úgy néz ki, mint akinek nagyon nagyon fáj az élet, de legalábbis rettenetesen gyűlöl mindenkit.

Látja, ezért:

Vagy ezért:

Aztán másodszorra talán az is eszébe jut az embereknek, hogy őaz a lány abból a vámpíros filmből, és több fejezeten keresztül szenved, hogy végre ő is vámpír lehessen vámpír szerelme mellett.

Szóval ezek alapján nem az a kifejezetten szimpatikus színésznő.

Kristen Stewart azonban most adott egy eszméletlenül durva hosszúságú interjút a Vanity Fairnek, amiben olyanokat mond, hogy azonnal belopta magát a szívünkbe. És nagy valószínűséggel ön is megkedveli majd. Már ha eddig utálta. Vagy csak simán nem kedvelte őt. Mert kiderült, hogy Kristen Stewart arca tökéletesen tükrözi a véleményét mindenről. Ami igenis szerethető tulajdonság.

"Sosem gondoltam olyasmire, mint a karrierem megtervezése. Nem próbáltam mások rólam alkotott véleményét alakítani, pedig sokan csinálják ezt. Számos olyan színész és előadó van, aki szeretne egy bizonyos fajta színész, vagy egy bizonyos fajta előadó lenni, de én nem ilyen vagyok. Sok helyzetben kipróbáltam már magam, kreatív és nem túl kreatív dolgokban is, amihez kellett egy kis gyomor. De pont emiatt nem is nagyon tudok semmit sem megbánni. Főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy az emberek általában mit gondolnak rólad, és aztán később hogyan változik meg a véleményük. És azért sem tudom megbánni, mert ez egy olyan valami, amit nem én alakítottam így, és épp ezért nem is zavar. Persze ezzel a hatalmas érzelgős baromsággal most nem azt akarom mondani, hogy ez az egész nem igaz. Nem védekezni akartam. Mert igaz. De úgy véleményezni ezt az egészet, hogy ott vagyok benne, elég furcsa. Bár valahogy azt érzem, képes vagyok külső szemlélőként nézni, és feltenni a kérdést, hogy "Ez nem nyilvánvaló mindenki számára?" – mint ahogy Valentine is mondja a Sils Mariában [Kristen Stewart nemrég bemutatott új filmjében – a szerk.]. [...] Olyan ez az egész, mint egy szappanopera. Igyekszem nem belekeveredni a magánéletem miatt, mert az emberek azt hiszik, mindent tudnak, de igazából nem tudnak szart sem. Ki tudhatna bármit is? Senki nem tud semmit. Senki nem tudja, mi a szar folyik. Te is ugyanúgy meg fogsz halni, és ott fogsz feküdni azok mellett, akiket ismertél, akikkel együtt öregedtél meg. Ott fogsz feküdni, és rohadtul kiváncsi leszel rájuk, meg arra, hogy kik ők, mert igazából senki nem tud szart sem."