Egy hacker 101 celebnő meztelen képeit és videóit szerezte meg és töltötte fel, vasárnap óta szivárogtatja ki azokat. Állítólag Mexikóban már el is kapták - ami biztosnak tűnik, hogy az FBI is rajta van az ügyön.

Jön még?

Most meg azt olvastuk a Redditen, hogy jönnek még képek, nem is kevés. De hát ezt mi is odaírhattuk volna, szóval ki tudja.

 Felrobbant az internet azoktól a fotóktól, amelyeken fiatal celebnők láthatóak többé-kevésbé meztelen állapotban, és amelyek először a 4chanen jelentek meg. A Gawker úgy tudja, a vasárnap (augusztus 31.) este óta terjedő képekről már lehetett hallani múlt héten: egy 4chanes posztban egy hacker azzal hencegett, hogy rengeteg meztelen celebfotója van, és majd vasárnap közreadja őket. Így lett.

A képlopás pontos háttere még nem tisztázott. Az első hírek szerint az iPhone-t használó hírességeknek nem a telefonjáról, hanem az azzal szinkronizált online tárhelyeiről szerezték meg a képeket, de erről még sem Apple, sem az érintettek nem nyilatkoztak. A Redditen most épp azt írják, Mexikóban elkapták a hackert – a hírt máshol még nem láttuk megerősítve, de amint így lesz, cikkünket frissítjük.

Kikről van szó?

Itt láthat egy listát, állítóleg ezen azok szerepelnek, akiknek fotóihoz, videóihoz hozzájutottak. Elvileg 101 híresség érintett, köztük A-listás celebek, ismert sportolók, és közepesen, vagy még annál is kevésbé ismert Disney-üdvöskék. Hogy ebből mennyi a blöff, és mennyi a valóság, még nem tudni - az biztos, hogy Kate Uptonről és Jennifer Lawrence-ről sok fotó került fel.

Lawrence sajtósa volt az első, aki megerősítette, hogy a fotók valódiak. Közölte, hogy itt durva jogsértés történt, már felvették a kapcsolatot a hatóságokkal, és mindenkit beperelnek, aki közzéteszi a lopott képeket. A hencegő hacker azt állítja, több mint hatvan meztelen fotója van Lawrence-ről, és több videója. Kate Upton stábja sem tagad, ugyanezt mondják: mindenki ellen fellépnek, akik terjesztik a fotókat.

McKayla Maroney, a fintorgó tornászlányként megismert amerikai sportoló a Twitterre vitte felháborodását, legalábbis így tudjuk értelmezni, hogy megköszönte rajongói támogatását, és közölte, hogy Jézus kéne az életébe annak, aki ilyet tesz.

Mary Elizabeth Winstead kicsit erősebben fogalmazott, de csodálnivaló visszafogottsággal: „üzenet azoknak, akik azokat a fotókat nézegetik, amelyeket évekkel ezelőtt, a férjemmel készítettünk, otthonunk biztonságában: remélem, most boldogok vagytok. [...] El sem tudom képzelni, mennyi beteg energia ment erre. Minden meghekkelttel együttérzek”.

Vannak elszánt tagadók: Ariana Grande sajtósa azt mondta, a képek nem valódiak. Maga Grande is megjegyezte a Twitteren, hogy ennél sokkal helyesebb feneke van.

Victoria Justice színésznő is tagadta, hogy valódiak lennének a fotók. Sokan viszont hallgatnak, pedig egy csomó kép van, amelyeken beazonosíthatónak tűnnek. Így például Jessica Brown Findlay, Kirsten Dunst, Bar Refaeli és Lea Michele. És persze rengeteg olyan fotó is van, amelyen nem látszik arc, vagy más testrész, amely alapján a képek szereplői azonosíthatóak lennének.

A Radarnak valaki azt mondta, van még ott, ahonnan ez jött - összesen 200 fotót és két videót szereztek meg. A ContactMusic úgy tudja, a Los Angeles-i rendőrség még nem értesült a hackelésről, az FBI pedig sem tagadni, sem elismerni nem akart. Más források szerint már rajta vannak az ügyön.

Ehhez a cikkhez itt hozzászólhat!

Kövessen minket a Facebookon is!