Olvasóink jelezték, hogy a Morning Show Facebook-oldaláról eltávolítják a hétfő reggeli adással kapcsolatos kritikákat. Ez volt az az adás, amiben a műsorvezetők röhögcsélve elemezték ki a Fonyódligeten megerőszakolt lány esetét. Megpróbáltuk mi is, és törölték a kommentünket.

Bekeményített a Class FM reggeli rádióműsora, a Morning Show – tudta meg a Velvet. A Facebook-oldalukon ugyanis a cenzúra legszebb hagyományaival élve törölnek minden kommentet, ami a műsorkészítőket kritizálja a Fonyódligeten megerőszakolt lány miatt. Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc hétfő reggel ugyanis ezen az eseten poénkodtak, ami keveseknek nyerte el a tetszését. Hogy az antipátiát fokozzák, kedden kiadtak egy nyúlfarknyi közleményt, amiben megjegyezték, a szenzációhajhász firkászok fújták fel az esetet. Érdekes, hogy ennek ellenére nemcsak a vonatkozó kommenteket törlik, hanem letiltogatják az őket kritizáló kommentelőket is.

Olvasónk, Gabi hívta fel a figyelmet a történtekre, ő így emlékezett vissza rá: „Kb. azt írtam, hogy remélem, hogy azok, akik most azt mondják, a lány hibája, szóval hogy őket is részegen megerőszakolják, és majd másnap azt mondják, hogy jaj, csak meggondolta magát. Egyébként pedig az a véleményem, hogy undorító az is, ha röhögnek rajta, az meg pláne, hogy kicenzúrázzák a nekik nem tetsző kommenteket."

Egy másik kommentelő a szír helyzetről írhatott korábban, mert megismételt összeesküvés-elmélete elé beszúrta a következő sorokat is: „Úgy látszik, hogy itt nem működik a szólásszabadság. Ha valamivel nem értenek egyet, akkor ne töröljék a hozzászólásomat, hanem válaszoljanak és cáfolják meg..."

A hétfői napról eleve csak három poszt van fent az oldalon: egy a rossz időt és az iskolakezdést, egy a felújított diósgyőri várat, egy pedig a szír helyzetet és Al Ghaoui Hesnát járta körül, de a nemi erőszakos anyagról szó sem esett.

Mi is megpróbáltunk álnéven a fenti témában kommentelni, hozzászólásunk jó pár órán át megtekinthető volt az oldalon, aztán késő délutánra valóban törölték. A profilunkat azonban nem tiltották el a kommenteléstől, ahogy azt olvasónk jelentette.

Megkerestük a témában a Morning Show-t is, de délelőtti e-mailünkre még nem érkezett válasz. Amint ez megtörténik, frissítjük a cikket.

Írjon címünkre, ha önt is cenzúrázták a véleményével együtt!