Daniele Watts színésznőt a hétvégén letartóztatták Los Angelesben. A dolog nem lenne különösebben érdekes, ha nem állítanának teljesen mást a rendőrök és a színésznő a letartóztatás okáról. Watts szerint azért vették elő, mert fekete, a rendőrök szerint azért, mert kocsiban szexelt. A letartóztatás alatt Watts nem volt túl elegáns, azzal fenyegetőzött, hogy milyen híres.

A Django elszabadul című filmből ismerhettük meg Daniele Watts színésznőt, ezen kívül csak kevéssé sikeres filmekben és néhány sorozatban szerepelt. A hétvégén Los Angelesben letartóztatták, a letartóztatása pedig alaposan bejárta a világsajtót, mert merőben eltér egymástól, amit a rendőrök, és amit Watts állítanak a letartóztatás okáról – írja a TMZ.

A színésznő azt mondja, azért tartóztatták le, mert fekete és egy fehér férfi a férje. A letartóztása után egy hosszú posztot írt Facebookra, aminek a lényege, hogy az út mellett állt, és az apjával beszélt, amikor elment mellette egy rendőr. Nem foglalkozott vele különösebben, majd nem sokkal később jött két másik rendőr, akik bilincsbe verték, és letartóztatták. Az ügyben szintén nyilatkozó férje szerint azért, mert prostinak nézték, hiszen mi másért lehetne egy fekete nő egy fehér férfi oldalán.

Ezzel szemben a rendőrök azt mondták, hogy azért mentek ki a helyszínre, mert egy 911-es bejelentést kaptak, amiben közszeméremsértésre panaszkodtak, egészen pontosan azt mondta a bejelentő, hogy egy autóban két ember szexel, délután háromkor. Egy szemtanú a TMZ-nek azt mondta, hogy ő is látott két embert egy kocsiban, akik szexeltek, majd az aktus végén egy zsebkendővel tisztogatták magukat.

Ez a két ember a rendőrök szerint Watts volt és a férje. A TMZ megszerezte a rendőrségi hangfelvételt is a letartóztatásról (sajnos technikai problémák miatt ennek a cikknek az írása idején nem lehetett ezeket meghallgatni), amin a lap szerint az hallható, hogy Watts elég ellenszenvesen viselkedik.

Amikor az első rendőr elkéri a személyijét, akkor egyből azt mondja, hogy biztos azért kéri a rendőr, mert fekete, és megtagadja saját maga azonosítását. Aztán meg azt mondja, hogy ő egy színésznő, és ezért hagyják békén, és ismét megtagadja, hogy megmutassa rendőröknek a személyijét.

Eközben egy másik rendőr ugyanezeket a köröket futja Watts férjével, aki viszont gond nélkül bemutatja a személyijét, vele nincs is problémája a rendőröknek. Mivel Watts megtagadta a személyi bemutatását, ezért a rendőrök hivatalból letartóztatták, és megbilincselték. A bilincselés közben felsértették a színésznő csuklóját.

A TMZ úgy tudja, hogy Watts panaszt kíván tenni, és ügyvédet fogadott.