James Michael Tyler, vagyis a Jóbarátok nagyon szőkehajú baristája, Gunther interjút adott a Buzzfeednek, amiből egy csomó olyan dolog derült ki, amit eddig nem tudtunk a húsz évvel ezelőtt elindult sorozatról. Az interjú apropója egyébként az volt, hogy a húszéves évforduló alkalmából ideiglenesen nyitottak New Yorkban egy Central Perk nevű kávézót. Olyat, mint a sorozatbeli Central Perk.

 

1994. szeptember 22-én indult el az NBC-n a Jóbarátok című sorozat, ebből az alkalomból pedig New Yorkban ideiglenesen kinyitottak egy Central Perk nevű kávézót. Ami olyan, mint a sorozatbeli Central Perk volt. Csak ebben egy kicsit több a relikvia, meg a megvásárolható szuvenír.

A Buzzfeed volt olyan szerencsés, hogy interjút készíthetett a sorozat egyik szereplőjével, aki bár nincs a hat főszereplő között, de legalább olyan fontos része a sorozatnak, mint a narancssárga kanapé. Amire amúgy csak kétszer ült le a tíz év alatt. mármint James Michael Tylerrel, aki Gunthert alakította a sorozatban. Az alábbiakban összeszedtük a 12 legfontosabb infót, amit csak most tudtunk meg a Jóbarátokról, illetve Guntherről.

1.

James Michael Tyler baristaként dolgozott egy New York-i kávézóban, a The Bourgeois Pig in Hollywoodban, mikor megkeresték, hogy be kéne állni a háttérbe a forgatások alatt, és úgy csinálni, mintha dolgozna, hogy úgy nézzen ki, mintha tényleg egy kávézóban játszódna a történet. Akkor azt mondták neki, hogy maximum hat részt fog csak kibírni a sorozat. Aztán ebből lett tíz év.

2.

A háttérben látható kávégép nem volt bedugva, mert túl hangos volt. James Michael Tyler a tíz év alatt egyetlen egy kávét sem főzött a forgatások alatt.

3.

James Michael Tyler eredetileg barnahajú, és csak véletlenül lett hidrogénszőke. Egy fodrásznak készülő barátja ugyanis pont az első forgatási nap előtt kísérletezett a hajával, így kifehérített hajjal forgatta le az első részt. És később emiatt tíz éven keresztül minden héten be kellett festenie a haját.

4.

Egészen a második évad közepéig meg sem szólalt, és a Gunther nevet is csak akkor kapta. Első sora a forgatókönyvben pedig annyi volt: "Igen."

5.

Négy éven keresztül még megtartotta barista munkáját a kávézóban, aztán már munkaadója mondta neki, hogy jobb lenne, ha kilépne, mert már sokkal többet dolgozott a sorozat kávézójában, mint az igaziban.

6.

A Central Perk narancssárga kanapéján mindössze egy vagy két alkalommal ült csak. "Arra leülni olyan, mintha a Trónok harca vastrónjára ülnél le. Komolyan. Ez egy olyan valami, amit egyszerűen nem teszel meg. Akár tudatosan, vagy tudatalatt, de a hat főszereplőn kívül szinte soha senki nem ült le arra a kanapéra."

7.

A második évadban van egy rész, amiben Joey egy szerep miatt meg akarta volna csókolni Rosst. Az írók Ross helyett eredetileg Gunthert szánták erre a szerepre. Mármint arra, hogy megcsókolja Joeyt.

8.

Csókolózott viszont Lisa Kudrow-val, méghozzá úgy, hogy a színésznő férje is ott volt a forgatáson.

9.

De ennél is szorosabb viszony alakult ki közte és Jennifer Aniston közt – akinek karakterébe, Rachelbe volt halálosan és titkon szerelmes tíz évadon keresztül. "Az utolsó közös jelenetünk forgatása alatt Jennifer és én is könnyekben törtünk ki, úgyhogy a sminkeseknek nagyon kemény melója volt aznap."

10.

A legjobban viszont a kávézót, illetve annak díszletét szerette. "Olyan volt, mintha a második otthonom lenne, annak ellenére, hogy csak egy díszlet-kávézó volt. Belegondolni is rossz volt, hogy az utolsó ott leforgatott jelenet után azonnal le fogják bontani. Egy másik díszletet építettek a helyére, ha jól tudom egy repteret. Akkor voltam utoljára a Central Perkben."

11.

Míg a sorozat végén a szereplők és a stábtagok a Central Perk előtti  járda darabjait vitték haza, addig James Michael Tyler Gunther színes nyakkendői közül menekítette meg azt, amit az utolsó jelenetben viselt.

12.

Az utolsó forgatási nap után visszafestette haját az eredeti hajszínére, és csak most, a huszadik évforduló miatt hidrogéneztette ki újra:

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!