1994. szeptember 19-én mutatták be a Vészhelyzet első részét, a sorozat pedig tizenöt évadot élt meg. A 15 év alatt megszámolhatatlanul sok főszereplője volt, de mi kiemeltük a hat legfőbbet, akikkel eredetileg is elindult a sorozat. Nézze meg, mennyit változtak az évadok során.

Bár a vészhelyzet 1994 szeptemberétől egészen 2009 áprilisáig futott, és a 15 évada alatt egy halom főszereplőnek nevezhető karaktert vonultatott fel, mi most mégis csak a hat legfőbb – illetve hat legelső – főszereplővel foglalkozunk. Vagyis Green doktorral, Carter doktorral, Ross doktorral, Hathaway nővérrel, Lewis doktornővel és Benton doktorral.

Akkor is, ha közülük csak Noah Wyle, vagyis John Carter tért vissza az utolsó évad utolsó részében.

Most megnézheti, hogy az első évadhoz képest mennyit változtak a sorozat végéig. Mármint addig, ameddig ők szerepeltek benne.

Anthony Edwards - Mark Greene

Anthony Edwards nyolc évadig bírta a vészhelyzetben, aztán karakterének agydaganata lett, és kiírták a nyolcadik évad végén. Szerencsére a 15. évad utolsó részében lehet újra könnyezni, mikor Greene doktor lánya is beáll orvosnak abba a kórházba, ahol Mark Greene dolgozott.

Noah Wyle - John Carter

Noah Wyle karakterét, vagyis John Cartert egészen a tizenegyedik évadig láthattuk, ő volt az utolsó állandó szereplő, aki a sorozat kezdete óta bírta. A tizenötödik évad utolsó részeiben aztán visszatér, egyrészt, hogy új vesét kapjon, másrészt hogy egy kicsit meghatódjanak a nézők.

George Clooney - Doug Ross

Clooney élete meghatározó szerepe volt a gyerekorvos Doug Ross. Öt évadig bírta, aztán egy kicsit még visszatért a hatodik évadban egy pár perc erejéig, mikor újra egymásra találtak Hathaway nővérrel. Az utolsó évadban egy pillanatra mindketten feltűnnek, kiderül, hogy ők próbálnak vesét szerezni Carter doktornak, bár arról nem tudnak, hogy ő kapja majd a szervet.

Julianna Margulies - Carol Hathaway

A Julianna Margulies alakította Hathaway nővér hat évadot bírt ki Chicagóban, aztán Clooney, vagyis Ross doktor miatt elköltözött Seattlebe.

Sherry Stringfield - Susan Lewis

A hat fő-főszereplő közül elsőként Sherry Stringfield, vagyis Lewis doktornő távozott a harmadik évadban, de aztán a nyolcdaikban visszatért, és egészen a tizenkettedikig bírta.

Eriq La Salle - Peter Benton

Eriq La Salle, vagyis Benton doktor a nyolcadik évadban lépett tovább, hogy több időt tölthessen családjával. Az utolsó évadban már egy másik kórházban dolgozik, ott találkozik a vesére váró Carterrel.

Ezt a cikket itt kommentelheti.

Kövessen minket a Facebookon is!