Igen, ilyen gyorsan telnek az évek, hogy egy viszonylag frissnek számító sorozat is eljutott már odáig, hogy most ünnepli a tízéves évfordulóját. Mármint azt, hogy tíz éve, 2004. szeptember 22-én adták le az első részét az ABC-n. A múltkor már láthatta, hogy mennyit változtak a szereplők azóta, most pedig megtudhat 10+1 olyan dolgot a sorozatról, amit eddig nem biztos, hogy tudott. Persze csak ha nem elvakult Lost-fanatikus. Szóval ha eddig nem látta a sorozatot, de megnézné, inkább ne is olvasson tovább, mert lesznek spoilerek is.

1.

Jack szerepét eredetileg nem Matthew Foxnak, hanem Michael Keatonnak szánták, és Jacknek az első részben meg kellett volna halnia. Ezt végül elvetették, Keaton helyett Fox kapta Jack szerepét, és végül a pilótát nyírták ki.

2.

Eredetileg sem Sun, sem Hurley karaktere nem volt benne az alap forgatókönyvben, mindkettőt a színészek, vagyis Yunjin Kim és Jorge Garcia miatt találták ki.

3.

Sawyer eredetileg egy idősebb művész lett volna, és Forest Whitakert szánták a szerepre, de végül a meghallgatásokon Josh Holloway annyira meggyőzően rúgott fel dühében egy széket, hogy miatta átírták Sawyer karakterét, és meg is kapta a szerepet.

4.

Egyetlen egy ember volt csak, akinek nem kellett résztvennie a meghallgatásokon, de már biztos helye volt a sorozatban, és az Terry O’Quinn volt, mivel a sorozat egyik készítőjével, Abramsszel már együtt dolgozott az Alias című sorozatban.

5.

Locke háttérsztoriját maga a színész, Terry O’Quinn találta ki.

6.

Mr. Eko szerepére eredetileg Lance Reddicket szánták, de az akkoriban futó Drót című sorozat miatt nem ért rá, csak később. A negyedik évadban végül csatlakozott, és ő lett Charles Widmore egyik alkalmazottja.

7.

És azt tudta, hogy honnan jött a sorozatban rendre feltűnő számsorozat?

4, 8, 15, 16, 23, 42

A 42 állítólag szimplán csak egy tisztelgés a Galaxis útikalauz stopposoknak előtt, amiben a 42 a válasz mindenre, de a megoldás igazából annyi, hogy ezek a számjegyek – és itt most nagyon fogja majd a fejét – tűnnek fel az ABC Studios szignáljában. A legelején. Nézze:

És az se mindegy ugye, hogy a repülő, ami lezuhant az Oceanic Airlines 815-ös járata volt.

8.

Ben Linus visszaemlékezéseiben Carrie Preston alakítja a gyerek Ben anyját. Carrie Preston pedig a Ben Linust alakító színész, Michael Emerson felesége.

9.

Walt kutyája, Vincent igazából egy lánykutya, akit Madisonnak hívtak.

10.

A tízéves Waltot alakító színész, Malcolm David Kelley az első évad alatt hirtelen alatt annyit nőtt, hogy muszáj volt kiírni. Waltot ezért rabolják el az első évad végén.

+1

Egyetlen egy olyan színész sincs a stábban, aki minden egyes részben szerepelt volna. A legtöbb részben amúgy Jorge Garcia, vagyis Hurley volt látható.

És ha még több fun fact érdekli a sorozatról, itt talál rengeteget.