A színész vasárnap ünnepelte 64. születésnapját, így illik megemlékezni a dátumról, amit sokan nemzeti ünnepnek is nyilvánítanának. Bill Murray az igazi antisztár, aki egészen elképesztő dolgokat képes művelni. Imád idegen embereket zavarba hozni, beletrollkodik a fényképekbe, beleeszik ismeretlenek ebédjébe. Összeszedtük a legérdekesebb tényeket, a legviccesebb és legelkeserítőbb történeteket a színészről.

Murrayt egészen nyugodtan kikiálthatnánk Hollywood legviccesebb emberének. Az elmúlt években annyi jófej dolgot csinált, hogy rászolgált a címre. Egy nap is kevés lenne ahhoz, hogy végignézzük az összes indokolatlan tettét, de sajnos a vicces húzásain kívül van egy súlyos szégyenfoltja is. Tudta, hogy a csúcs arcnak kikiáltott színész megverte a feleségét?

Bill Murray orvosnak készült, és füvet akart árulni

Murray eredetileg nem is színész akart lenni, hanem orvosi pályára készült. A tervei füstbe mentek, mikor 20 évesen 4,5 kilogramm marihuánával kapcsolták le a hatóságok a chicagói reptéren. A drogot valószínűleg nem egymaga akarta elszívni, eladásra is szánt belőle. Végül próbaidővel megúszta, és színész lett belőle.

2007-ben jammelt egyet Eric Claptonnal

Így megy ez. Murray a Crossroads Gitár Fesztiválon gitározgatott a színpadon, mikor megjelent mögötte a brit zenész, aki hangszert ragadott, és beszállt a buliba.

2007-ben megütötte a feleségét

Bizony. A színész kezet emelt volt feleségére, Jennifer Butlerre. A válókeresetet Butler nyújtotta be, Murray alkohol-, drog-, és szexfüggőségére hivatkozva. A vádak szerint a színész többször megverte feleségét, és az is elhangzott a szájából, hogy örüljön, hogy nem ölte meg a nőt. 

1993-ban Murray eltörte Robert de Niro orrát

De csak véletlenül, a Veszett kutya és Glória című film forgatásán. Valószínűleg túl hevesre sikeredett egy jelenet.

Egy forgatáson sáját gázsija többszörösét fizette ki egy jelenet miatt

1998-ban, az Okostojás című film forgatásán 25 ezer dollárt (kb. 5,8 millió forint) adott Wes Andersonnak egy helikopteres jelenet miatt. A filmért ő összesen csak 9 ezer dollárt (kb. 2,1 millió forint) kapott. 

Beállt pultosnak, mindenkinek tequilát adott

A 2010-es austini SXSW fesztiválon állt be egy bár pultja mögé. Kérhetett viszont akárki akármit, a színész csak tequilát öntött mindenkinek. 

Semmi különös, csak benézett egy skót házibuliba, és elmosogatott

Ennyike. 

Eltévedt Bali szigetén, de feltalálta magát

A 64 éves színész egy helyi csoportnak tartott előadást, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy vajon értik-e egyáltalán, amit mond. 

2006-ban régészkedni támadt kedve

Bár csak egy hétig ásott Cipruson a New York-i egyetem szervezésében, de akkor is elég menő. 

Imád trollkodni

Ez az egyik fő oka, hogy ennyien szeretik Bill Murrayt. Odaáll ismeretlen emberek eljegyzési fotójára, beszédet mond egy idegen legénybúcsún, de olyan is előfordult, hogy egy étteremben beleevett egy pár sült krumplijába, majd tovább haladt. Általában azzal távozik bogaras tettei után, hogy úgyse fog nektek hinni senki. De ezt a műsort már annyiszor játszotta el, hogy mi bizony elhisszük.