Bár már tíz éve véget ért a sorozat mégis egy csomó új információt tudhatunk meg róla. Aki nem nézte végig mind a hat évadot és két filmet, az is tuti, hogy tisztában van miről szólt és egészen biztosan fel tudja sorolni a négy barátnőt, akik hosszú éveken hajtják a pasikat és amíg nem jön az igazi, rengeteget szexelnek.

A Szex és New Yorkról még tíz év után is van miről beszélni. Épp a Buzzfeed szedett össze egy rakás információt a legendás sorozatról, amiből kiválogattuk a 15 legizgalmasabbat. Csak azon ne kapja magát, hogy a cikk után egy ültő helyében nézi végig Carrie és Mr. Big kálváriáját. Annyi életbölcsességet hallhattunk a hat évad alatt, amit valószínűleg még Oravecz Nóra is joggal irigyelhet.

1.

A sorozat Candace Bushnell könyve alapján készült, amit szintén az író cikkeiből adtak ki, akár csak Carrie esetében. Bushnell csak 60 ezer dollárt kapott a jogokért, hogy megfilmesítsék a rovatát.

2.

Kizárólag Sarah Jessica Parker szerződése köti ki, hogy Carrie nem lehet teljesen pucér a jelenetekben. A többieknek villantani kellett. 

3.

A MIrandát alakító Cynthia  Nixon eredtileg szőke, csak a szerep kedvéért festette élénk vörösre a haját.    

4.

A főcímben látható ikonikus tütü mindössze 5 dollárba ( kb. 1200 forint) került.

5.

A sorozatot követő film első részében látható Híres emberek szerelmes levelei című könyv nem is létezett, de a bemutató után olyan sok rajongó követelte, hogy végül kiadták.

6.

Szintén az első filmben küldött Vivienne Westwood esküvői ruha kísérő kártyáján tényleg a divattervező kézírása szerepelt.

7.

Miranda kisfiát alakító Brady végig ugyanaz a kisfiú, a sorozatban és a filmben is.

8.

Amikor a sorozatban Miranda szült, tényleg egy orvos volt jelen a forgatáson. Vele vették fel a jelenetet. 

9.

Willie Garsont, a sorozatban Stanfordot alakító színészt egyszer összehozták egy vakrandira Sarah Jessica Parkerrel, még a sorozat előtt. Az életben nagyon közeli barátok. 

10.

Az ötödik évad csak nyolc részes, mivel Sarah Jessica parker épp terhes volt.

11.

Charlotte kezét Trey egy kamu Tiffany's kirakat előtt kérte meg, mivel nem engedték meg, hogy az eredetinél forgassanak. 

12.

Charlotte első esküvőjén skót gyászének szólt, ezzel is a sikertelen házasságra utaltak.

13.

Carrie lakása 2012-ben kelt el, 9,65 millió dollárért (kb. 2,2 milliárd forint)

14.

Carrie Manhattan keleti részén, a 73. utca 245. szám alatt lakott. Samantha, a Gansevoort utca 300-ban, Charlotte a Park Aveneu 700-ban, MIranda pedig a Nyugat Manhattanben, a 78. utca 331-ben. Egyik cím sem létezik. 

15.

2001-ben lett Sarah Jessica Parker a sorozat producere is egyben. Epizódonként 3 millió dollárt (kb. 702 millió forintot) keresett.