Sorra vettük az X-Faktor eddigi három selejtezőjét és utánanéztünk, kik is azok a továbbjutó versenyzők, akik külön figyelmet kaptak a szerkesztőktől. Az eredmény a tehetségkutató énekeseinek toborzási módszerének ismeretében nem meglepő, de erre még mi sem számítottunk: mindössze két versenyző előélete ismeretlen az internet számára: a legtöbb idei x-faktoros profi, hivatásos énekes vagy épp újrakezdő. Kovács Anikó például táncdalénekes vetélkedő győztese, Horányi Júliának már két lemeze is van.

Jakab Péter Izabella

Mintha még sosem állt volna szakmai zsűri előtt, úgy adta elő magát Jakab Péter Izabella, pedig az Erdélyből érkezett énekesnő nem először mutatta meg tudását: 2012-ben az Erdély Hangja című tehetségkutató versenyen indult, és ott döntőbe is került. 

Kovács Anikó

A mostanság vörös, göndör haja és óriási szemüvege mögé rejtőzködő Kovács Anikó sem csak otthon énekelgetett, hanem 2008-ban már megnyerte a Tini és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőt Szerbiában. Igaz, akkoriban mintha egy teljesen más ember lett volna. 

Ilyés Jennifer

A 2013-as Miss Balaton nyertesének arca nemcsak a szépségverseny miatt lehet ismerős: Ilyés Jennifer korábban a konkurens csatorna tehetségkutatóján, a Megasztárban indult tizenhat évesen, de ott nem kellett a döntőbe. 

Andelic Jonathan

A mélyen vallásos versenyző profi énekes: az Anima Kórus és Zenekar tagja, rendszeresen koncertezik szólistaként és saját zenekarával soul, gospel, és contemporary gospel stílusban, országokat járva. Tiéd legyek címmel már szólóalbuma is megjelent, aminek a címadó dalával 2012-ben egy országos dalszerzői versenyen nyert. 

Horányi Júlia

Profi énekesnek számít Horányi Júlia, aki szintén nem ma kezdte az éneklést a jelmeztervezés mellett. Az énekesnő a Mius zenekar énekese, társával, Álmos Gergely zeneszerzővel idén a második lemezükkel rukkoltak elő. 

Szabó Richárd

Az X-Faktor egyik szerethető alakja sem otthon dalolászik csak, és egyáltalán nem olyan visszahúzódó, mint amilyennek látszik. Szabó Richárd a Csomópont Tehetségkutató Programnak a tagja, és ugyanoda jár egyébként a vietnami Benji is.

Horváth Ági

Igazán jó duma az is, hogy egy családanya elérkezettnek látja az időt arra, hogy kitörjön, hiszen Horváth Áginak évek óta saját zenekara van. Az énekesnő egyébként már a 2011-es X-Faktorban is szerepelt, akkor csak a Táborig jutott el. 

Pádár Alexandra Dóra

Nagy visszatérő Pádár Alexandra is: ő az az énekesnő, aki 2012-ben az X-Faktor válogatóján azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az egykori zsűritag, Geszti Péter feleségének a kiköpött mása. Ő sem ma kezdte, koncertjei is vannak. 

Nagybaczoni Réka

2012-ben már Nagybaczoni Réka is próbálkozott az áttöréssel az akkori X-Faktorban, még hosszabb hajjal. Ja, igen, neki is saját zenekara van, a The Bras. 

Bordás Anasztázia

A tizenhat éves lányt először a Republic fedezte fel, írtak is neki egy számot, amit azóta búcsúszámnak tartanak, ez volt ugyanis Cipő legutolsó dala, mielőtt meghalt. 

Gubicza Roland

Nem gondoltuk volna, de még a Bikini számot éneklő munkanélküli versenyzőnek is komoly életmű van a háta mögött, tele a videómegosztó a feldolgozott dalaival. Talán ennek a profizmusnak köszönhető, hogy őt is a Táborba engedte a zsűri. 

Kállai-Kiss Zsófia

2010-ben Kállai-Kiss Zsófia Cserháti Zsuzsa Egy elfelejtett dal című számával állt a mentorok elé, a legjobb tíz közé viszont akkor nem jutott be. Ő is hivatásos énekesnő, jazz és blues koncerteket ad számos szórakozóhelyen, mellékszerepe volt a Made in Hungáriában: kombinéra vetkőzött a szerep kedvéért