Svájcban született, és az elmúlt hat évet Firenzében töltötte. Festőművésznek tanul, nincs Instagram vagy Twitter oldala, és óriási dolognak tartja, hogy Nicki Minaj mellett ülhetett egy divatbemutatón. Pedig a divatvilág első számú ikonjának vére folyik az ereiben, és nagyon úgy tűnik, a tervezők visszakövetelik maguknak a speciális génállományt.

Emma Ferrer most húsz éves, és a Harper's Bazaar szeptemberi számának borítójáig tulajdonképpen nem nagyon hallott róla senki, annak ellenére, hogy annak a nőnek az unokája, aki gyakorlatilag életre keltette a New York-i 5. sugárutat, írja a New York Post.

„A cikk sokkal nagyobb feltűnést kavart, mint amire számítottam, de persze nem is nagyon tudtam mire számítsak, hogyan fogadja majd a divatvilág” – nyilatkozta a lapnak a festőművésznek készülő lány, akinek apja, Sean Ferrer, Audrey Hepburn és Mel Ferrer házasságából született.

A hosszú szempillák, a telt ajkak és a kecses pózolás – Ferrer egész életében balettozott – lenyűgözte a szakértőket, a Lanvin kreatív igazgatója, Alber Elbaz pedig már le is szerződtette a cég szeptember végi párizsi bemutatójára. Emellett a lány épp modellügynökséget keres magának, amiről jóstehetség nélkül is ki lehet jelenteni, hogy könnyű projekt lesz.

A 178 centi magas szépség, amikor éppen nem klasszikus festészetet tanul, művészettörténet könyveket olvas, olasz, spanyol és francia nyelvtudását tökéletesíti, vagy épp olajfestményeket készít. „Művészi karrierre vágyom, és a modellkedés ennek egy csodás kiegészítése lenne” – mondja, és ennek érdekében hamarosan Manhattanbe költözik Olaszországból.

A fotózás kapcsán a Harper's Bazaar főszerkesztője, Glenda Bailey vendégül látta New York-ban, ahol a divathéten számos bemutató - Alexander Wang, Ralph Lauren, Versus, Milly vagy Carolina Herrera - első sorából figyelte, hova repítheti híres származása.

„Nem mintha én valami híresség lennék, de nagyon jó volt, hogy senki nem csapott le rám, így szépen hátradőlhettem és nézelődhettem” – meséli élményeit a Wang bemutatóról, igencsak szerényen. „Nicki Minaj és Skrillex között ültem”- tette hozzá, a NY Post riportere szerint izgalomtól kikerekedett szemekkel.

Hihetetlen, de Emma Ferrer tényleg egy egyszerű, hétköznapi egyetemista volt. Eddig. „A divathét alatt egy csomóan kérték, hogy adjam meg az Instagram és Twitter elérhetőségemet. De nekem egyik sincs.”

A Harpwer's Bazaar is csak úgy talált rá – amikor Richard Avedon unokájának fotósorozatához kerestek alanyt – hogy beírták a Google-ba, hogy "Audrey Hepburn unokája", ugyanis abban sem voltak biztosak, hogy létezik. Végül az apján keresztül keresték meg, és Ferrer, egy kis hezitálás után elvállalta a fotózást. Azért habozott, mert nem akart kizárólag híres nagymamája miatt a reflektorfénybe kerülni. De azért reméli, hogy a legendás színésznő nem csak szépsége miatt lenne rá büszke.

„Sok mindent elértem, aminek örülne. Keményen tanultam az iskolában, az osztály élén végeztem” – mondja, majd hozzáteszi, hogy leginkább nagymamája erejét, szenvedélyét, kedvességét és eleganciáját szeretné nőként továbbvinni.

Úgy tűnik, erre minden esélye megvan.