Ki tudja miért, de a celebek irtóznak a szokványos keresztnevektől, és néha még maguk is alkotnak új szavakat. Némelyik egész kreatívra sikeredett, de van hogy pusztító a végeredmény. A legjobbakat szedtük össze.

1. Alicia Keys fia, Egypt

Alicia Keysnek 2010-ben született meg első gyereke, a rapper-producer Swizz Beatztől. A babának valamiért az Egypt, vagyis Egyiptom nevet adták, akit valószínűleg egész életében kísérteni fog ez a választás. (A gyerek teljes neve: Egypt Dean.)

2. Jamie Oliver negyedik gyereke a Buddy Bear nevet kapta

A sztárszakácsnak szerint a lányok szét fogják szedni fiát és a lehető legjobb döntés volt Maci Pajtásnak keresztelni a babát. Egyébként Olivertől és feleségétől nem állnak távol a fura nevek három lányukat Poppynak (Pipacs), Daisynek (Százszorszép) és Petalnak (Szirom) hívják. 

3. Katie Price és Peter Andre közös gyereke: Princess Tiaamii

A brit celeb is jó sokat gondolkodhatott hogy nevezze harmadik lányát. De egyszer csak kipattant a szikra és az újszülöttet Tiaamii Hercegnőnek keresztelték. Price már ötszörös anyuka: Harvey, Junior Savva Andreas Andre, Tiaamii és Jett Riviera édesanyja, ötödik gyerekét pedig augusztusban hozta világra.

4. Frank Zappa gyerekeinek is nagyon fura nevük van

A lányok: Moon Unit (valahogy így hangzana magyarul: Hold Egység), Diva Muffin (Muffin Díva). Fiúk: Dweezil és Ahmet Emuukha Rodan. De, ha azt hiszi, hogy csak úgy a hasára csapott a zenész és random betűket rakott egymás mellé, nagyon téved. A rocksztár özvegye, Gail Zappa elmondta, hogy második kislányuk azért kapta a Díva nevet, mert kiskorában nagyon sokat sírt, Dweezil pedig eredetileg egy házi kedvenc lett volna. 

5. Három Michael Jackson született egymás után

A popikon két fiát is Michael Jacksonnak keresztelte és, hogy meg tudja őket különböztetni az idősebb megkapta a Herceg jelzőt és egy számot is. Minden toldalékkal együtt Prince Michael Jackson II lett a fiú becses neve. 

6. Nicole Kidman és Keith Urban lánya, Sunday Rose

Ha jobban belegondolunk, a színésznő gyerekének a neve akár egy romantikus regény címe is lehetne: Vasárnapi rózsaKidmannek egyébként 3 lánya és egy fia van. Connor Anthonyt és Isabella Jane-t még volt férjével, Tom Cruise-zal fogadták örökbe. Keith Urbantól két lánya született Sunday Rose (Vasárnap Rózsa) és Faith Margaret, akinek első neve hitet jelent. 

7. Nicole Richie és Joel Madden a Sparrow James Midnight nevet választották

Igen, így történt. A sparrow egyébként verebet jelent. De hogy mit keres a név végén a Midnight (éjfél), azt végképp nem értjük.

8. Kim Kardashian + Kanye West = North West

Erről a választásról valószínűleg órákat lehetne beszélni. De mi valahogy úgy képzeljük, hogy Kanye Westtől származik a remek ötlet, hogy Észak Nyugatnak nevezzék első gyereküket, Kardashian pedig boldogan tapsikolt a döntéshez. De tulajdonképpen édesmindegy. 

9. Beyonce és Jay-Z lánya: Blue Ivy

Értjük ám, hogy az a cél, hogy ne legyen átlagos neve egy sztárgyereknek, de akkor is születnek vicces szószerkezetek. Az is lehet, hogy mi vagyunk a hülyék és pár év múlva egy csomó Blue Ivy szaladgál majd Amerikában. És mindannyiuk neve azt jeleni, hogy kék repkény.

10. Katie Holmes és Tom Cruise is kreatívak voltak

Az elvált pár se maradt a szokványos változatoknál. A választás pedig nem sikerülhetett túl jól, ha még Holmes sincs kibékülve lánya nevével. Pár éve még az a hír járta, hogy a színésznő meg is akarja változtatni. Valószínűleg azért sem tetszik neki, mert japánul a suri zsebtolvajt jelent. 

+ 1 Pete Wentz választotta a legmenőbb nevet: Saint Lazslo

Az augusztusban született Szent Lászlóról sajnos nincs képünk, de mennyire menő már ez a keresztnév! Átlagos fiú már tuti nem lesz belőle.