Az American Horror Story számos okból remek sorozat. Érdekes a formátum, mert minden évad különböző helyszínen, és többé-kevésbé külön időben játszódik; vannak állandó szereplők, de ők nagyjából soha nem ugyanazokat a karaktereket alakítják. Többé-kevésbé riogatósak a témák (elátkozott ház, pszichiátriai intézet, boszorkányok New Orleans-ban), de azért van röhögés és másfajta izgalmak is. És most még egy ok adódott: a szokatlan szereplőválasztás.

A sorozat első évada óta láthajuk például Jamie Brewert – színésznő alakított már fecsegős szomszédnőt és jóra fogékony boszorkányt is. A Horror Story Brewer első tévés szereplése, előtte és azóta is foglalkoztatják színházak. Nem tudunk olyan down-szindrómás színésznőről, akinek hasonlóan fontos karaktere lenne, vagy ennyire népszerű sorozatban játszana (bár természetesen sok down-szindrómás művész ismert, itt egy érdekes összeállítást olvashat róluk).

A negyedik évad alcíme Freak Show, vagyis egy vándortársulat, amely szokatlan külsejű és képességekkel bíró emberekből áll. A történet az Egyesült Államokban, 1952-ben játszódik. A díszbemutatót október 5-én tartották Hollywoodban, ekkor lehetett először együtt látni a szereplőket. (Sajnos az IMDB-n még nem frissült teljesen a stáblista, így egy-két arra kallódó q-kategóriás celebet kihagytunk, mert nem tudjuk, mit csináltak ott, valószínűleg nem szerepelnek.) Nézze meg a legfontosabb színészeket, és örüljön, hogy nemcsak szexbombák és vonzó férfiak jutnak fontos szerepekhez – és vörös szőnyeghez!

Akinek enyni nem elég, merüljön el a commenten, ahol legutóbbmagyar vonatkozásban arról írtak, kik magyarítják a most nálunk is tévébe kerülő harmadik évadot, de volt szó az új szereplőkről és a trailerről is, ni. Ez pedig itt a negyedik évad trailere.

Ezt a cikket Facebook-oldalunkon kommentelheti!

Kövessen minket a Facebookon is!