Kutyákkal, quadokkal indultak a siklósi teaszeánsz után eltűnt egykori Való Világ-szereplő nyomába legfrissebb információink szerint a rendőrök. A reality-sztárt közel egy napon keresztül kereshették.

Súlyos sérülései miatt jelenleg is kórházban kezelik, tudomásunk szerint pedig további műtétek is várnak a Való Világ egy korábbi szériájának szereplőjére, akinek kilétét Sáfrány Emese egy 24 órán keresztül elérhető Instagram-sztoriban fedte fel. Aleska egyben azt is hivatalosan elismerte, hogy VV Anett mellett ő volt a másik hazai celeb, aki részt vett az Ayahuasca-szeánszon.

Mint azt a Velvet megtudta, a szertartást valójában július 9-én, szombaton este kezdhették el a szeánszt vezető nővel együtt hárman. A rituálét követően a szabad ég alatt tértek nyugovóra, majd vasárnap reggel 6 óra tájékában ébredtek. A szeánszt vezető nő ekkor állítólag már nem volt sehol. Az egykori VV-sztár pánikolni kezdett, segítséget akart kérni.

Attól tartott, hogy valaki bántani akarja. Az erdőbe menekült. Mikor kiderült, hogy eltűnt, civilek is a nyomába indultak. Úgy tudom, a rendőrök kutyákkal, quadokkal indultak a keresésére, majd este 11 óra tájékában leállították a kutatást, amit civilek folytattak. Ezt követően, hétfő reggel talált rá a hölgyre az idősebb férfi egy szőlősben, a szeánsz helyszínétől nagyjából 1,5-2 kilométerre

– árulta el a Velvet forrása. 

Mint arról elsőként beszámoltunk, a valóságshow-szereplőt ruhák nélkül, szilánkosra tört bokával és törött bordával, öntudatlan állapotban szállították kórházba, ahol hat órás, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Mint megtudtuk, 

a több órás operációra gerinccsigolya-sérülés miatt kerülhetett sor.

Bár egy másik informátorunk szerint emberölési kísérlet gyanúja is felmerült az ügyben, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ezt cáfolta és arról tájékoztatott:

az esettel kapcsolatban kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen.

Tudomásunk szerint a szeánsz szervezőjét őrizetben tartják, a hatóság azonban nem erősítette meg az információt. Mint azt a legelső alkalommal közölték: „a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem adnak.”

A sámánok csodaszere

A siklósi szeánszon az érintettek úgynevezett Ayahuasca nevű főzetet fogyasztottak, amelyet jellemzően a dél-amerikai őserdőben, lélekutaztatásra alkalmaznak sámánok. Bár a főzet fő alapanyagául szolgáló, Amazóniában őshonos Banisteriopsis caapi nevű növény indáinak a kémiai összetételét a mai napig vizsgálják, az erős pszichoaktivitásért felelős alkotóelemének a DMT-t tulajdonítják, amely egy intenzív hallucinogén. A sárszerű, kellemetlen ízű főzet mellékhatásként hányást és hasmenést is okozhat, ezért a test megtisztítására is használják.

Évek múltán is kísérthetik a történtek

A fizikai sérülések mellett lelkileg is borzasztóan megterhelő időszak következik a szőlőültetvényen megtalált VV-sztár életében. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus szerint nagy a valószínűsége, hogy akut stressz zavar, majd abból poszttraumás stressz szindróma (PTSD) alakul ki nála.

Egy ilyen traumatizáció után valószínűsíthető a PTSD kialakulása, amely egy tartós szorongási állapot. Jellemzően tartós félelmi reakciókkal, alvászavarral és rémálmokkal jár, a traumával kapcsolatos emléknyomok pedig még hosszú ideig, napközben is villanásszerűen jelentkezhetnek. Ez az illető egész életvitelének minőségét negatívan befolyásolja, ezért erősen javasolt a megfelelő pszichoterápia

– fejtette ki a szakértő