Egy időben Angela Lansbury, a Gyilkos sorok című krimisorozat főszereplőjének lánya is a hírhedt Charles Manson gyilkos szektájához tartozott.

Megdöbbentő családi titkokra derült fény a kedden 96 évesen elhunyt filmsztár, Angela Lansbury emlékirataiból. Az Oscar-díjra jelölt színésznő 1970-ben feladta Hollywood-i karrierjét és családjával Írországba költözött, mint kiderült azért, hogy heroinfüggő gyermekeit kirángassa függőségükből.

Lányát, Deidre Angela Shawt nemcsak a kábítószer poklából, de a hírhedt szektavezér, Charles Manson karmai közül is ki kellett mentenie, 

a fiatal lányt ugyanis lenyűgözte a férfi karizmatikus kiállása. Manson a követőivel együtt hét embert, köztük a nyolc hónapos terhes színésznőt, Sharon Tate-et is meggyilkolta 1969-ben.

„Los Angelesben abban az időben rengeteg fiatal kallódott és drogozott, csoportokba tömörülve gyilkosságokat is elkövettek. Fájdalmas ezt kimondanom, de egy időben a lányom, Deidre is Charles­ Manson csoportjának tagja volt” – írta Angela Lansbury, akinek szavait a Blikk idézte. „A gyermekemet lenyűgözte a gyilkos szektavezér karizmatikus személyisége, lenyűgözőnek találta őt. A drogok borzalmas hatással voltak rá és a fiunkra is, ezért úgy döntöttünk a férjemmel, hogy azonnal el kell hagynunk Amerikát, hogy megmentsük a gyermekeinket. [...] Borzalmasan nehéz időszak volt ez, nem tudtam, hogyan segíthetek rajtuk. Akkoriban még nem voltak terápiák és képzett szakemberek. Végül egy orvos metadont írt fel nekik, és meggyógyultak, így sikerült! Időközben megtanultam főzni, szóval én is fejlődtem” – tette hozzá a színésznő, aki a siker érdekében a családjával Corkba költözött, ezzel feladva addig felfelé ívelő karrierjét. Szerencséjére miután gyermekei meggyógyultak, onnan folytathatta, ahol abbahagyta:

az 1984-től 1996-ig futó Gyilkos sorok című sorozat főszerepével még nagyobb sikerek elé nézett, mint hajdanán, így 1992-ben visszatértek Los Angelesbe, hogy új életet kezdjenek.

(Borítókép: Angela Lansbury. Fotó: Getty Images)