Egy ideje nem színészkedett az énekes, aki A csodálatos Pókember című 2012-es film címszerepéért szállt ringbe Andrew Garfielddal. A zenei előadó legtöbb magyar által ismert utolsó filmje egy 2010-ben bemutatott tini alkotás volt Rocktábor 2. – A záróbuli címen, amelyben karakterét a Demi Lovato által megformált címszereplőhöz fűzték érzelmi szálak: ön kitalálja, kicsoda a szóban forgó énekes?

Nem más, mint Joe Jonas, aki a Just For Variety című podcastben mesélt arról, hogy ő is részt vett annak idején Peter Parker, azaz a Pókember karakterének válogatóján Marc Webb filmjéhez. Mivel a rendező korábban zenei videóklipekben utazott, Jonas bízott benne, hogy eséllyel indul, ám végül csalódnia kellett.

„Emlékszem, évekkel ezelőtt jelentkeztem Pókember szerepére és annyira izgatott voltam – és ez volt az az év, amikor Andrew Garfield kapta meg a szerepet. Nyilvánvalóan ő volt a megfelelő választás. Abban a pillanatban persze összetörtnek vagy legyőzöttnek érzed magad, de aztán rájössz, hogy ez a személy zseniális volt” – fogalmazott a Jonas Brothers és a DNCE 33 éves énekese, akinek bár volt néhány kisebb szerepe egy-egy televíziós sorozatban, valamint Demi Lovato 2017-es dokumentumfilmjében is feltűnt, nagyobb játékfilmben a 2010-es Rocktábor 2 óta nem játszott. Leginkább a hangját adta egy-egy rajzfilmben, mint a Hotel Transylvania 3-ban vagy a Zoolander 2-ben.

„Nyilvánvalóan szeretem a színészetet és mindig is szerettem volna visszatérni. Amikor olyan feleséged van, mint Sophie Turner, aki egy fenomenális színésznő, akkor muszáj a legjobb formádat hoznod. Ő a legkeményebb kritikusom” – utalt az énekes azokra a meghallgatásokra, amelyeken előszeretettel mérettette meg magát az utóbbi időben.

Bár a falra mászó szerepétől elesve nemcsak A csodálatos Pókember című filmből, hanem annak folytatásából, valamint a 2021-es Pókember: Nincs hazaút című Marvel-kasszasikerből is kimaradt, a pandémia ideje alatt rengeteg ideje volt felkészülni a visszatérésre, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy szerepet kapott az amerikai mozikban két napja debütáló Devotion című életrajzi háborús filmben, amelynek filmzenéjét is ő énekli Khaliddal közösen.

A mozgóképes alkotás Adam Makos amerikai író 2015-ös Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice (Önfeláldozás: Egy epikus történet hősiességről, barátságról és áldozatokról) című könyvén alapul, amely Jesse Brown és Tom Hudner haditengerészeti tisztek bajtársi viszonyát meséli el a koreai háború alatt J. D. Dillard rendezésében. 

Hogy a film mikor kerül a magyar mozikba, egyáltalán elérhető lesz-e a vásznon a magyar közönség számára, egyelőre nem tudni.

(Glamour)

(Borítókép: Andrew Garfield. Fotó: Getty Images)