A Halott Pénz frontembere mélypontokról, zenei kezdetekről, és a gyerekkoráról is mesélt.

"Én ott leszek, mikor feladnád, amikor a fejedet lehajtanád"– így kezdődik a Halott Pénz egyik legnagyobb slágere, amely jelenleg 21 milliós megtekintésnél tart a YouTube-on. Ki gondolná, hogy a zenekar frontembere, Marsalkó Dávid többször is majdnem feladta a zenei karrierjét?

„A legnagyobb kihívás az, hogy az ember folyamatosan motivált legyen. Én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert abszolút azzal foglalkozom, amit nagyon szeretek, és nagyon boldoggá tesz, de még így is állandóan falakba ütközöm, kihívásokba. A legtöbb esetben ezeket meg lehet oldani, de mint mindenkinek, nekem is megvoltak a démonjaim mindig, és azok az időszakok, amikor úgy éreztem, hogy a világ súlya a vállamon van. Több ilyen mélypont is volt” – kezdi az énekes, majd így folytatta.

„Az egyik éppen a 2010-es évek, amikor majdnem abbahagytam a zenélést. Úgy éreztem, hogy ebből az egész underground közegből nem tudok kitörni, ott se fogadnak el igazán, de nem is tudok előre lépni. Keresem a helyem a munkahelyemen, nem találom azt, milyen területen kellene dolgoznom. Elveszettnek éreztem magam minden szempontból. Azt éreztem, az egészet összecsomagolom, eldobom és kezdem a zéróról. Akkor csináltam az Avantgardhoz egy klipet, majd a Feneked a gyengém klipje is elkészült, és az elindított valamit. A következő nagy mélypont akkor volt, amikor elértünk egy magas csúcspontra a magyar zenei életben, amikor először megtöltöttük a Budapest Arénát. Egészen addig folyamatosan láttam a célokat, aztán amikor megtöltöttük az Arénát és nagyon sok dolog ki volt pipálva, amit a hazai zenei életben el lehet érni, egy elképesztő üresség tört rám. Ez talán egy sokkal nehezebb mélypont volt. Nehéz ezt elmondani és érteni is, hogy miért van az, hogy amikor az ember igazán sikeres, akkor jönnek ezek a démonok. Olyan ürességet éreztem, hogy utána nyáron, a Szigeten mondtam a menedzseremnek, hogy én vagy háttérbe vonulok, vagy berekesztem az egész Halott Pénzt. Azt éreztem, hogy kiürültem, hogy mit csináljunk még, hova tovább? Nem láttam a következő lépést” – árulta el az Életútban. Marsalkó végül hosszas vívódás után – amelynek során megszületett többek között az Amikor feladnád című slágerük is – immár teljesen más attitűdökkel, új célokkal vetette bele magát a munkába, és ez az időszak azóta is tart.

(Borítókép: Marsalkó Dávid Fotó: Életút)