A rappernek és üzletasszony/influenszer volt feleségének osztozniuk kell a gyerekeik biztonságával és taníttatásával járó költségeken, ezen felül kell még Westnek jelentős összeget fizetnie.

Kim Kardashian nyolc év után 2021 februárjában nyújtotta be a válókeresetet. Márciusban törvény szerint egyedülállónak nyilvánították a volt házaspár két tagját, Kardashian a családnevéből még a West tagot is törölte. Az ítélet, mely most született az ügyben kimondja, hogy a rappernek havi 200 ezer dolláros (78,4 millió forint) gyerektartást kell fizetnie, illetve az egykori párjával osztoznia kell a következő költségeken: a gyerekek biztonságára testőrök vigyáznak, a szolgáltatás kiadásait megfelezik, ahogy a magániskoláét is.

 A magas összeget a bíróság azzal is indokolta, hogy a gyerekek idejük nagyobb részét Kardashiannel fogják tölteni.

A házaspárnak négy gyereke született: a most kilencéves North, a hatéves Saint, a négyéves Chicago és a hároméves Psalm. A hírek szerint Kanye West(új nevén Ye - szerk.) nem szomorkodik a válás miatt, sőt, új tervei vannak a jövőre nézve, például a héten bejelentette, hogy indul a 2024-es amerikai elnökválasztáson.

(The Guardian)

(Borítókép: Kim Kardashian és Kanye West Fotó: Ian West/PA Images via Getty Images)