Hiába a sok éves tapasztalat, néha a profikra is rájön a nevetőgörcs.

Az ország két legnépszerűbb híradós párosa, Erős Antónia és Szellő István számtalan emlékezetes pillanatot tudhat maga mögött. Az RTL a 25. születésnapja alkalmából októberben tűzte műsorra Az RTL sztori című kétrészes különkiadását, amelyben a műsor szerkesztői a két műsorvezető legviccesebb tévés bakijait is összegyűjtötték.

Volt köztük nyelvbotlás, szkanderozás, de legfőképpen egymás ugratása lett megörökítve.

Egyszer egy hatalmas darázs is beszabadult a stúdióba, máskor pedig egy komoly hír elmondása közben sem tudták abbahagyni a nevetést.

Szellő István egy korábbi interjúban árulta, hogy 1998 tavaszán csatlakozott hozzá műsorvezetőtársként Erős Antónia, és mivel első pillanattól kezdve működött közöttük a munkakapcsolat, így sikeresen folytatták együtt.

Nagyon szerencsés véletlen, hogy rögtön ráéreztünk, és hogy kiegészítjük egymás személyiségét. A stúdióban is már minden rezdülését ismerem Antóniának: tudom, hogy mikor van baj, mikor kell segíteni, közbeszólni. Ezt tanulni nem lehet

– mondta a négygyermekes édesapa, aki legutóbbi nyelvbotlására is tisztán emlékszik.

„A legutóbbi bakim például az volt, amikor az interaktív kertészkedés helyett interaktív keresztkérdést mondtam, akkor már magamon szórakoztam a stúdióban. A bakikon szerintem a legjobban azok a kollégák szórakoznak, akik a vezérlőben vannak: hiszen amit a néző nem lát, ők látják.

A híradózás azért is nehéz műfaj, mert máshol lehet röhögcsélni, de visszatartani a nevetést borzasztó nehéz élő adásban.

Nem vagyunk robotok, és ezt a nézők is tudják: egyes dolgoknál például lehet mosolyogni, de a komoly témáknál olykor óriási önfegyelemre van szükség.″

– árulta el a hírolvasó, akinek már a karrierje kezdete óta rengeteg rajongója van. Állítása szerint egyszer egy leánykollégium is üzent a csatornának, hogy ne legyen annyi bejátszás, mert akkor kevesebbszer látják Szellőt.

(Borítókép: Erős Antónia és Szellő István. Fotó: RTL Sajtóklub)