Nem ez volt az első eset, hogy egy néző súlyosan megsérült a közönségbe dobott tárgyaktól.

A Guns N' Roses énekese szinte már hagyományt csinál abból, hogy minden élőkoncertje során a közönségbe dobja mikrofonját. Axl Rose szerint ezért a tradícióért odavannak a rajongók. A YouTube-on már több összeállítás is láthatunk ezekről a jelentekről.

A közönség soraiba dobott mikrofontól, illetve nehezebb tárgyaktól már nem egyszer fordult elő, hogy egy rajongó súlyosabban is megsérült. A banda kedd esti koncertjén egy nőt talált orrba az énekes. Rebecca Howe a közösségi-oldalán mutatta a sérüléseiről készült fotókat és mindenkit arra figyelmeztetett, hogy legyen óvatos ha egy Guns N' Roses koncerten akar részt venni.

A banda frontembere ma reggel lett figyelmes az interneten terjedő bejegyzésre és ő maga is egy hosszabb posztban reagált a történtekre. Rose leírta, hogy mostantól megszakítja ezt a több, mint harmincéves hagyományt, hogy tárgyakat dobál a nézőtérre, mivel nem akarja, hogy bárki is veszélyben érezze magát a koncerteken.

„Mivel több mint 30 éve dobáljuk a mikrofont a show végén, mindig úgy éreztük, hogy ez egy ismert része az előadásunknak, amit a rajongók akartak, hogy legyen lehetőségük elkapni a mikrofont.

(...)Ettől függetlenül a közbiztonság érdekében mostantól kezdve tartózkodni fogunk attól, hogy a mikrofont vagy bármi mást a rajongóknak dobáljunk az előadások alatt vagy közben"

– fejezte be okfejtését Axl Rose.

(Borítókép: Axl Rose. Fotó: Getty Images)