Egyesek szerint marketingfogás volt, mások szerint igazi balhé alakult ki a két színész között.

Hat évvel ezelőtt súlyos nézeteltérés alakult ki a Halálos iramban franchise két legnagyobb sztárja között. Akkoriban nem árulták el a nyilvánosságnak, mi lehetett a konfliktusuk oka, de idővel olyan feszültség alakult ki a forgatáson kettőjük között, hogy Johnson nem vállalt szerepet a Halálos iramban kilencedik részében. Tavaly pedig gúnyosan elköszönt mindenkitől a The Hollywood Reporterben, sok sikert kívánva az összes további folytatáshoz.

Minden bizonnyal a Sziklának ez nem okozott túl nagy anyagi kiesést, ugyanis megkapta önálló filmjét, a Halálos iramban: Hobbs és Shaw című alkotás főszerepét, amely nagy sikert aratott a mozikban.

Egyes feltételezések szerint korábbi vitája Diesel-el csupán marketingfogás volt, de nemrég a FandomWire idézett egy névtelen forrást, aki szerint Diesel egója állhat a balhé mögött. Bennfentesek szerint a színész nem tudta elviselni, hogy Johnson mint népszerűségben, mint pedig fizetés terén megelőzte őt. A Sziklának pedig elege lett a folyamatos munkahelyi feszültségből és inkább otthagyta a filmet.

A két színész ezután egy darabig ironikusan üzengetett egymásnak a közösségi médiában, de szétválásuk után hamar elcsendesettek az indulatok. Diesel továbbra is a franchise meghatározó karaktere maradt. A Halálos iramban 10 két egész estés mozi formájában búcsúztatja majd a sorozatot a mozikban, s ha minden igaz, ez lesz minden idők legdrágább akciófilmje.

(Borítókép: Fotó: )