Kollégái sem könnyítették meg a színész dolgát.

A karácsony közeledtével hatalmas népszerűségnek örvendenek az ünnepi filmek, amelyek minden évben feltűnnek a tévéképernyőkön. Pontosan ilyen alkotás a Richard Curtis által rendezett Igazából szerelem című film is, amelyben kilenc, egymásba fonódó szerelmi történet bontakozik ki a karácsony előtti időszakban.

A 2003-as romantikus vígjátékban Rickman egy csalfa férjet, Harryt alakítja, aki beleszeret a titkárnőjébe. A férfi karácsony alkalmából egy drága ékszerrel akarja meglepni szeretőjét, Miát (Heike Makatsch). Rickman a forgatások ideje alatt árulta el, hogy bár imádta a filmet, egy jelenetet egyszerűen utált eljátszani és kollégái sem könnyítették meg a dolgát.

Harry és felesége (Emma Thompson) egy plázában igyekeznek megvenni gyerekeiknek az ajándékokat. Amikor szétválnak, a férfi egy ékszerésznél akarja megvásárolni a szerelmének szánt nyakláncot, mielőtt még a felesége rajta kapja őt. A hangulat rendkívül feszült, ugyanis a családapának sikerül a leglassabb ékszerészt (Rowan Atkinson) kifognia.

A jelenetben nemcsak Rickman karaktere, hanem maga a színész is frusztrált volt, Atkinson mégis többször újra akarta venni, ezzel még több kellemetlen percet okozva kollégájának.

Nem Rickman volt az egyetlen sztárja a filmnek, aki kényelmetlenül érezte magát egy jelenet forgatása során. Korábban Hugh Grant is elárulta, hogy a brit miniszterelnök karaktereként eltáncolt, ikonikussá vált koreográfiája cseppet sem tetszett neki.

(Borítókép: Alan Rickman. Fotó: Getty Images)