Gyermekei jelentették az Emmy-díjas színésznő halálhírét, akinek betegségére csak nemrég derült fény.

Idehaza főként a Nicsak, ki beszél című filmből ismerték, ám emellett számos egész estés alkotásban, valamint sorozatban is szerepelt: Kirstie Ally 71 éves volt, halálát egy rosszindulatú daganat okozta. Bár kezelését megkezdték, a diagnózisra későn derült fény, teste végül feladta a küzdelmet. A hírről gyermekei, True és Lillie Parker számoltak be a közösségi médiában.

„A legközelebbi családtagok végig mellette voltak. Hatalmas erővel küzdött, bizonyosságot hagyva számunkra végtelen életöröméről és kalandvágyáról. Amilyen ikonikus volt a képernyőn, annál lenyűgözőbb volt anyaként és nagymamaként. Hálásak vagyunk a Moffitt Rákközpont orvosainak és ápolóinak a gondoskodásért. Édesanyánk életkedve és gyerekei, unokái és állatai iránti szenvedélye, nem beszélve örökkévaló alkotási öröméről, páratlan volt, és arra késztetett bennünket, hogy a legteljesebb életet éljük úgy, ahogy ő tette” – írták egy Instagram-bejegyzésben.

Kirsten Louise, azaz Kirstie Alley a kansas állambeli Wichitában látta meg a napvilágot 1951-ben. A Wichita Southeast High School-ban pompomlány volt, gimnázium után a kansasi egyetemre járt. A második év után befejezte a tanulmányait, hogy színész lehessen. A CNN cikke szerint 1982-ben kezdődött a filmes karrierje: a Star Trek II: A kán haragja című filmben nyújtott kiemelkedő alakítása után olyan alkotásokban játszott, mint az 1984-es Vak randi és az 1987-es Nyári iskola. Utóbbi filmben Mark Harmon oldalán tűnt fel, míg a magyarok számára tán legismertebb filmjében, a Nicsak, ki beszélben John Travolta oldalán szerepelt. Híres volt még az 1982 és 1993 között futó Cheers című televíziós sitcomban megformált bármenedzser, Rebecca szerepéről.

Alley 14 évig élt házasságban, 1983. december 22-én ment férjhez Parker Stevenson színészhez. Házasságuk ideje alatt a színésznőnek Patrick Swayze-vel is viszonya volt, akivel az Észak és Dél című sorozat forgatásán ismerkedtek meg egymással. Bár kétszer is terhes lett férjétől, először elvetélt, majd babájuk halva született. Végül két gyermeküket, William True-t és Lillie Price-t örökbe fogadták.

(Borítókép: Kirstie Alley. Fotó: Getty Images)