Néhányan egykor Hollywood legjóképűbb színészei közé tartoztak, de plasztikai műtétjeik következtében elvesztették sármjukat.

Mickey Rourke

Mickey Rourke fiatal korában ígéretes bokszolóként szerzett hírnevet magának, azonban a színészet miatt abbahagyta a sportot. Többek között olyan nagy hollywoodi filmekre kapott ajánlatott, mint a Ponyvaregény, Esőember, Top Gun és a Hegylakó, ám ezekre végül mind nemet mondott. Később, 1992-ben visszatért az ökölvíváshoz, de már közel sem aratott akkora sikert, mint sportolói karrierje csúcsán.

Rourke számára eleinte elkerülhetetlen volt a plasztikai beavatkozás, mivel a meccsek során az orra és az arccsontja is többször eltört. A férfi később függőjévé vált a plasztikáztatásnak, aminek következtében egykori sármja a múlt homályába veszett.

Simon Cowell

Cowell a Got Talent és az X-Faktor című tehetségkutatók kitalálója. Az angol műsorokban zsűritagként is jelen van, a tévénézők többnyire innen, valamint néhány mozifilmből ismerhetik. Utóbbiakban kivétel nélkül minden alkalommal saját magát alakította. A 63 éves producer jó pár évet letagadhatna a korából, ami rajongói szerint plasztikai beavatkozásoknak köszönhető. Bár Cowell eddig nyilvánosan soha nem ismerte be, hogy bármilyen kezelésen átesett volna, követői úgy vélik, hogy Cowell egyre felismerhetetlenebbé válik.

Sylvester Stallone

A Rocky-filmek sztárjának pályáját senkinek sem kell bemutatni, azt azonban kevesen tudják róla, hogy milyen színes személyiség: a színészet mellett filmrendezéssel, forgatókönyvírással és festéssel is foglalkozik. Hamarosan a Creed III., a The Expendables – A feláldozhatók 4., valamint A galaxis őrzői vol. 3. című alkotásban is láthatjuk majd a mozikban.

Egyes beszámolók szerint a színész elég hiú, így képtelen volt elfogadni az öregedés látszólagos jeleit. Különféle plasztikai beavatkozásokat, köztük hajbeültetést is elvégeztetett.

Barry Manilow

A 79 éves énekes még ma is az egyik legkeresettebb zenész a világon, jelenleg is turnézik: legközelebbi fellépése december 12-én lesz Las Vegasban. Tehetsége nem, vonásai azonban sokat változtak az évek során. Az idő múlásának jelei mellett ebben nagyban közrejátszottak azok a plasztikai beavatkozások is, amelyeknek egy részét korábban Manoliw nyíltan vállalta. Saját bevallása szerint 1995-ben arcfelvarráson esett át, majd 2003-ban ismét alávetette magát a műtétnek, amelynek során szemhéjait is felvarrták. Végül 2006-ban egy harmadik arcfelvarrást is vállalt.

John Travolta

A színész a Grease című filmben szerzett nagy ismertséget magának. Jó ének- és tánctudása, továbbá jóképű arca a legígéretesebb színészek közé jutatta. Egykor Hollywood legsármosabb előadóművészeként tartottak számon, ám az utóbbi időben a rajongói körében elterjedt a pletyka, miszerint ő is plasztikai beavatkozásnak vethette alá magát. Több követője szerint is nem egyszer olyan benyomást kelt az arca, mintha olvadásnak indult volna.

Ray Liotta

Sokakat megdöbbentett a színész idén májusban bekövetkezett hirtelen halála. Liotta a jól kereső színészek táborát erősítette, egykor Travoltához hasonlóan kora egyik legsármosabb színészének tartották. Egyesek szerint az elrontott plasztikai műtéteknek köszönhetően idősebb korára bizarr módon eltorzultak az arcvonásai.

(Borítókép: Mickey Rourke. Fotó: Getty Images)