Sokan zseniálisnak tartják, mások azonban nem teljesen tudják komolyan venni, sőt: egyenesen zavarba ejtőnek tartják azt a videót, amely a svéd akciósztárról, Dolph Lundgrenről készült. A felvétel még 2018-as, ám most újra előkerült.

A '80-as és '90-es évek egyik ismert pofonosztóját a vicces rövidfilmben való szereplésre a Volvo kérte fel. A svéd autógyártó vállalat a munkagépeit népszerűsítette a színésszel, ám nem egy hétköznapi reklámról volt szó.

Lundgren kiképzi a markológépeket: fekvőtámaszt, húzódzkodást csináltat velük, és kőkemény kiképzőtiszt módjára még slaggal is lelocsolja őket.

A videóban egyébként, amelyet egy svédországi bányánál vettek fel, a '80-as évek végén megjelent Pump Up The Jam című dal szól aláfestésként. A munkagépek teljes kínálata felsorakozik a másfél tonnástól a 95 tonnásig.

„Ez a munka volt minden bizonnyal a legszokatlanabb szerepem, amit eddig elvállaltam. Elbűvölő volt látni a Volvo kotrógépeit és felkészült irányitóit véghez vinni a legkülönfélébb fizikai gyakorlatokat” – mondta akkoriban a hollywoodi harcművész-akciósztár, utalva arra, hogy a videó nem CGI technológiával készült: a mutatványokat valóban a gépek, és azok vezetői hajtották végre.

Íme a rövidfilm, melyre a Promotions bukkant rá újra:

Nem Dolph Lundgren az egyetlen, aki bevállalta, hogy szokatlan kisfilmben szerepel: Jean Claude Van Damme 2013-ban tolató kamionok visszapillantóján spárgázott. A reklám szintén a Volvónak készült.

Ön zavarba ejtőnek tartja Dolph Lundgren rövidfilmjét?

(Borítókép: Dolph Lundgren. Fotó: Getty Images/Amy Sussman)