Az előadó műveit láthatták már Párizsban, Hongkongban és Szingapúrban, 2023-ban pedig Budapesten állítják ki azokat.

Új oldaláról mutatkozik be a hazai közönségnek Kozsó, aki hamarosan képzőművészeti alkotásait mutatja meg a nagyérdeműnek.

„Kevesen tudják, de nekem mindig is az életem része volt a festészet, az alkotás ezen formája is. Anyukám festőművész, nagypapám faszobrász, az egész családot átjárja a művészetek iránti rajongás. A testvérem lánya is festőművész, kiállításai vannak Londonban. Az én lányom pedig elképesztő könyveket ír” – mondta az énekes, aki gyerekkora óta fest.

„Meghatározó élmény számomra, hogy az első festményemet hároméves koromban készítettem. Tisztán emlékszem rá. Soha nem szorult háttérbe a festés, az alkotás ezen formája. Olyannyira nem, hogy amikor túl voltam két agyvérzésen és eltört a gerincem, leginkább a festészeten keresztül kommunikáltam. Nagyon örülök, hogy Párizs, Hongkong és Szingapúr után most Budapesten is kiállítják a műveimet” – árulta el az előadó, akinek alkotásai száma meghaladja az ezret.

Anyukám, aki a Louvre restaurátora is volt, sokat segített a párizsi kapcsolatokkal.

A festményeim nagy része most is ott, Párizsban van. Itthon 100-150 darab van, február végétől március végéig pedig jó néhányat meg lehet majd tekinteni belőlük egy fővárosi galériában. Kemény kiállítás lesz, a műveken keresztül elevenedik majd meg a világlátásom és mindaz, amin átmentem” – mondta Kozsó a Sláger Kult műsorvezetőjének.

(Borítókép: Kozsó Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)