A hét első hírösszefoglalójában még: Bíró Ica visszakaphatja az ingatlanjait, a Korda-házaspár többé nem áll kettesben színpadra, Kökény Dani nyerte a Sztárban sztár leszek! idei évadát - az ifjú énekes azt is elárulta, mire tervezi költeni a nyereményét.

Bíró Ica

Hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt a rendőrség vizsgálja Bíró Ica 2019-es kilakoltatási ügyét. Mint azt a Metál Lady ügyvédi segítséggel kiderítette: a végrehajtó jogellenesen rendelhette el a végrehajtási eljárás folytatását, vagyis az ingatlanok elkobzását, elárverezését és a kilakoltatást. Ha bebizonyosodik, hogy Bírónak igaza van, az ingatlanjait is visszakaphatja.

„Ahogy nekem elmagyarázták, a végrehajtások kérői úgy kérelmezték az eljárások folytatását, hogy annak a törvény által előírt feltételei nem álltak fenn. Ezt a végrehajtó tudta, ennek ellenére nem utasította el a kérelmet, hanem elrendelte a végrehajtás folytatását. Mivel ezt tette, visszaélt a hivatali hatalmával, illetve, mivel tudta, hogy a benyújtott levél nem alkalmas joghatás kiváltására, és ezt elhallgatta előlem, tévedésben tartott engem. Ezt pedig nem akarom annyiban hagyni“ – fogalmazott Bíra Ica a Blikknek. Az egykori modellt három évvel ezelőtt lakoltatták ki XII. kerületi házából és egy lakását is elvették tőle, miután képtelen volt fizetni svájci frank alapú hitelét. Bár ezt követően családi segítséggel új életet kezdett, sosem nyugodott bele ingatlanjai elvesztésébe, ezért egy barátja segítségét kérte. Miután felmerült a hivatali visszaélés gyanúja, az énekesnő a rendőrséghez fordult.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben december 1-jén elrendelte a nyomozást.

Mint azt a lap írja, az egyik feljelentett végrehajtó dr. M. Eszter volt, aki a hivatali vesztegetéssel kapcsolatos Schadl-Völner ügy egyik vádlottja is. Ha Bíró Ica ügyében a bíróság végül megállapítja a 2019-es eljárás jogellenességét, Bíró Ica visszakaphatja mindkét ingatlanát.

Kökény Dani

Könnyes szemmel beszélt az elmúlt hónapokról Kökény Dani, a TV2 Sztárban sztár leszek! című tehetségkutató műsorának idei nyertese. Mint azt a kamerák előtt elmondta, rengeteget adott neki a műsor, amelynek forgatásai során önmagát is egyre jobban megismerte.

Amikor ide megérkeztem, egy eléggé sok gátlással küzdő srác voltam igazából, aki nagyon sok fájdalmat élt át az élete alatt

– fogalmazott a fiatal tehetség, akit nemcsak szakmailag, de a nehezebb életszakaszokon is átsegített tanácsaival mentora, Pápai Joci. „Már kezdettől fogva igazából, amikor már láttam, hogy ő zsűri itt a Sztárban sztár leszek!-ben, akkor már tudtam, hogy nekem ő az, aki a legtöbbet tudná segíteni mind szakmailag és emberileg is” – mondta Kökény.

A TV2 riporterének azt is elárulta: tisztában van vele, hogy a műsorban nem ő volt a legképzettebb énekes, hiszen ezelőtt sosem járt énektanárnál; mindeddig saját magát képezte. Reméli, hogy már egy éven belül kiadhatja első zenei albumát, amiben a pénznyereménnyel járó lemezszerződés segíti, míg a pénzt családjára tervezi költeni.

A családom, a nagypapám, a nagymamám számára szeretnék egy otthont biztosítani, hogy megoldjuk a nehézségeinket

– árulta el korábban a Borsnak Kökény Dani.

Korda György és Balázs Klári

Zárt körű bulit tartott a Korda-házaspár a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren december 9-én. Az exkluzív koncertre nagyjából 300-an látogattak el, köztük gyerekek és idősek egyaránt. A jelenlévők legnagyobb meglepetésére Korda György és Balázs Klári nem a megszokott duóként, hanem egy teljesen új formációban állt színpadra, a hátuk mögött négy táncossal és két vokalistával. Mint azt Korda György elárulta: ezzel adtak ízelítőt abból, mi várható 2023-ban.

„Jövőre plusz kilenc fő áll majd mögöttünk, egy komplett élő zenekar, vokálosok és táncosok is. Ha Isten megsegít minket, akkor csak nagy volumenű koncertjeink lesznek. Kell nekünk is az bizonyos plusz érzés a színpadon. Nem mondom, hogy rossz csak kettesben lennünk, de kell a motiváció. Szintet lépünk, talán ez a jó kifejezés. Nem is tehetünk mást. Változnak az idők és vele változunk mi is” – fogalmazott a Borsnak Korda György, aki feleségével menedzsert is alkalmaz a jövő évtől az egyre gyarapodó felkérések és a nagyszínpados fellépések gördülékeny kezelése érdekében.

A Korda-házaspár élete nemcsak szakmailag mozgalmas, költözésük már nyár óta húzódik. Mint ismert, a fenntartási költségek emelkedése miatt eladták eddigi otthonukat, az általuk tervezett Korda-villát, ám költözésük máig nem fejeződött be.

Lukács László

Évek óta terjed a pletyka arról, hogy Lukács László eltitkolt fiaként élhet Tóth „Csöves” Sándor, aki a híres rockbandával jelenleg együtt turnézó Alcohol nevű zenekar frontembere. A híresztelés folyamatos poénkodások tárgya a két együttes között, erre a legjobb példa Tóth legutóbbi története arról, amikor egy rajongó rá is kérdezett nála a közös vérvonalra.

”>>Figyelj már ide, te tényleg a Lukács fia vagy?<< Miből gondolod? – kérdeztem. Hát, hasonló a szövegetek, a hangotok” – mesélte Tóth Lukács Lacinak. A beszélgetésről Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa töltött fel egy videót a TikTok-oldalára – szúrta ki a Blikk.

(Borítókép: Lukács László és Bíró Ica. Fotó: Karip Tímea/Index; Kaszás Tamás/Velvet)