A színész a közösségi oldalán jelentette be: itt a vége.

Kaotikus állapotok uralkodnak a DC-univerzum körül: kiderült, hogy az új vezetőség – élükön James Gunnal – kukázta a Wonder Woman harmadik részét és parkolópályára tette a Zack Snyder által épített univerzum minden folytatását. 

Henry Cavill csak nemrég a mozikban hatalmasat bukó Black Adam bemutatójának környékén árulta el, hogy visszatér ikonikus szerepéhez, így újra eljátssza majd Supermant. 

Nemrég azonban a stúdió új fejese, James Gunn és maga a színész is bejelentette, hogy Cavill mégsem tér vissza a köpenyes igazságosztó szerepében.

Az ok egyszerű:

Gunn egy másik Superman-sztorin dolgozik, amibe Cavill nem illeszkedik bele.

A sztorinak külön pikantériát ad, hogy Cavill engedélyt kért a stúdiótól, hogy bejelentse visszatérését a szerepben, sőt: a Netflix egyik legsikeresebb sorozatának, a Vajáknak a főszerepét éppen emiatt mondta le a színész. 

„A terveink között Superman is szerepel. A kezdeti időszakban a történetünk Superman fiatalabb korára fókuszál majd, szóval a karaktert nem Henry Cavill fogja megformálni. De volt egy remek találkánk Henryvel, akinek mindketten nagy rajongói vagyunk, és beszéltünk jó néhány izgalmas jövőbeli lehetőségről” – írta tweetjében a rendező, amihez Cavillnek is volt egy-két szava, közleményben reagált a projektből való távozására.

„Szomorú hír ez, emberek. Mégsem fogok Supermanként visszatérni. Mivel októberben a stúdiónál megkértek rá, hogy jelentsem be a visszatérésemet, még mielőtt az új vezetés elkezdte volna a munkát,

ez az új szituáció nem egyszerű a számomra sem, de ilyen az élet. (...)

Jamesnek és Peternek egy univerzumot kell építenie, és én ezt tiszteletben tartom. A legjobbakat kívánom nekik, és mindenkinek, aki részt vesz ebben” – írta az Instagram-oldalán a 2013-as Acélember főszereplője. 

(Variety)

(Borítókép: Henry Cavill. Fotó: Anthony Harvey/Getty)