Meghan Markle azt állítja, hogy a királyi család azt sem engedte neki, hogy szakembert, pszichológust látogasson lelki ügyeivel, mert az rossz fényt vetett volna a családra.

Az internetes műsorszolgáltató programkínálatában csütörtökön megjelent második – egyben utolsó – háromrészes epizódsorozat elején Doria Ragland, Meghan hercegnő édesanyja személyesen fedi fel, hogy a lányában a herceggel kötött házasság után hirtelen kibontakozott ellenséges sajtóhadjárat hatására öngyilkossági gondolatok fogalmazódtak meg.

„Azt mondta nekem, hogy véget akar vetni életének. A szívem szakadt meg, hiszen bár tudtam, hogy a helyzet rossz, de ezek a keselyűk folyamatosan marcangolták, a lelkét tépkedtek szét, és sem én, sem Harry nem tudtunk a védelmére kelni” – mondta Ragland. Harry herceg erre elmondta, hogy a királyi család tagjai nem mutattak hajlandóságot a segítségre.

A saját apám mondta nekem, hogy drága fiam, a médiával nem tudsz szembeszállni

– mesélte a sussexi herceg a Netflix-műsorban. Hozzátette, hogy a királyi családból más sem volt hajlandó arra, hogy leüljön egy magánbeszélgetésre a lapszerkesztőkkel, és megmondja nekik, hogy ebből elég volt.

A herceg elmondta azt is, hogy a néhai nagymamája, a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő által 2020 elején összehívott – a helyszínként szolgáló nyári rezidencia után csak „sandringhami csúcsként” emlegetett – családi tanácskozáson bátyja, Vilmos herceg is csak „kiabált, ordítozott” vele, miközben a királynő szótlanul nézte a jelenetet.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

(MTI)

(Borítókép: Meghan Markle Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)