A színész számára a történtek óta a családja a legfontosabb.

Antonio Banderast állítása szerint teljes mértékben megváltoztatta a 2017-ben bekövetkezett szívinfarktusa. A színészre komoly hatással volt, hogy szembenézett a halállal, a történtek után ugyanis átértékelte az életét. 

A 62 éves spanyol származású színész akkori barátnőjének, Nicole Kimpelnek köszönheti, hogy akkor nem történt komolyabb baj: a nő gyorsan reagált, és aszpirint adott a hírességnek. 

Banderas márciusban azt nyilatkozta, hogy az infarktusa nem okozott komolyabb károkat, de átesett egy olyan eljáráson, amely során három stentet helyeztek be az artériáiba.

Rájöttem, hogy valószínűleg ez volt az egyik legjobb dolog, ami valaha is történt az életemben, mert azok, amik addig fontosok voltak és nap mint nap aggódtam miattuk, hirtelen értelmetlenek tűntek.

Azt gondoltam, miért aggódom ezek miatt, ha meg fogok halni? Mindig is tudtam, hogy az életemnek egyszer vége lesz, de látni, hogy milyen könnyen itt lehet a vég azt teljesen más érzés.″

– magyarázta a színész a Page Six-nek adott interjújában, amiben azt is elárulta, hogy pontosan a történtek miatt tudott azonosulni legújabban szinkronizált karakterével, a Csizmás Kandúrral. Mivel a harmadik filmben (Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság c. film – a szerk.) Csizmás rájön, hogy kilenc életéből nyolcat már eltékozolt, és megpróbálja megtalálni a mitikus utolsó kívánságát.

Banderas a szívinfarktus óta igyekszik minél több időt családjával tölteni és a színészet számára már csak másodlagos. Mindig is pozitív személyiségnek tartotta magát, akinél a depresszió csupán öt percig tart, és utána képes újra megtalálni az élet értelmét. 

(Borítókép: Antonio Banderas. Fotó: Getty Images)