Szerdai hírösszefoglalónkban még: brutális autóbalesetet szenvedett Csocsesz szerelme, Osváth Zsolt érzékeny búcsút vett a Konyhafőnök VIP-től.

Demjén Rózsi

Ma ünnepli 76. születésnapját Demjén Ferenc. Az énkes tele van energiával és életkedvvel, mindezt pedig a zenének köszönheti: december 30-án is nagykoncertet ad az Arénában.

„Sokan kérdezik, megrémiszt-e a szám, az idő múlása, s én mindenkinek azt mondom: köszönöm a sorsnak, hogy ilyen hosszú, tartalmas életet kaptam, de ha lehet, én még előre nézek, nem hátra. Ez még akkor is igaz, ha a december 30-i buli a huszonötödik a sorban. S ha jól tudom, ez rekord, mert nincs másik olyan hazai előadó, aki ennyiszer megtöltötte volna a legnagyobb koncerttermet” – árulta el a Blikknek adott interjújában Demjén Rózsi, akinek koncertje az Ezzel még tartozom címet kapta. A spekulációk ellenére szó sincs visszavonulásról,  a cím csupán utalás a koncerten elhangzó dalokra.

„Már többször is hangsúlyoztam, és ezt hittel vallom: engem a zene, a zenélés tart életben. S amíg a teremtő engedi, amíg érzek magamban annyi erőt, hogy el tudok tölteni két órát a színpadon, s amíg azt látom, hogy örömet szerzek a közönségnek, addig játszom. [...] Természetesen eléneklem a legnagyobb slágereket, de ezúttal megszólalnak majd olyan V’Moto-Rock-számok is, amelyeket ritkábban játszottak a rádiók. [...] Jövőre az Ezzel még tartozom koncerttel turnéra indulunk. A rockzene, az igazi zene soha nem megy ki a divatból.”

Csocsesz és Angi

A sürgősségin kötött ki Csocsesz szerelme, Angi, miután a otthonuktól pár száz méterre autóbalesetet szenvedett. Egy kisbusz hajtott belé jobb irányból, miközben ő egy kereszteződésnél balra kanyarodott.

„Minden olyan gyorsan történt. Az ütközés következtében az autóm legalább ötször megpördült maga körül, én pedig jobbra-balra hánykolódtam és rázkódtam. Csak azt éreztem, hogy pörgök és pörgök, közben átsuhant az agyamon: ha megáll a kocsi, kapok egy akkora ütést, hogy itt a vége. Érdekes módon nem féltem, teljesen beletörődtem, hogy ha meghalok, akkor ennyi volt. Végül az árokban kötöttem ki” – mesélte a Borsnak Angéla, aki a balesetben beütötte a fejét, zúzódott a bal combja és megsérült a jobb lábfeje. A helyszínről mentő vitte kórházba, ahol kiderült: szerencsére nem esett komolyabb baja. Néhány órával később saját felelősségre hazament, otthon Csocsesz ápolja. 

A kocsim jobb hátsó ajtajába csapódott bele a másik autó. Azt mondták, ha egy méterrel előrébb kap el, olyan nagy lett volna az ütközés ereje, hogy akkor már nem beszélgetnénk…

– jegyezte meg Angéla.

Konyhafőnök VIP

Osváth Zsolt influenszer esett ki az RTL Konyhafőnök VIP című műsorának legutóbbi adásában. A tartalomgyártó megható sorokkal búcsúzott Sárközi Ákos séftől.

„Nem tudok mit mondani igazából... Nekem az ország legjobb séfje adott séfkabátot és kötényt. A tízmilliót majd megszerzem máshonnan, ezt viszont csak tőled kaphattam meg. Úgy jöttem ide, hogy csak ne elsőnek essek ki... Én vagyok az ötödik, és a kékek közül a legjobb fiú, úgyhogy ámen! Köszönöm szépen” – ölelte meg az összes zsűritagot.

A versenyt Dobos Evelin, Ripli Zsuzsi, Kardos Eszter és Járai Máté folytatja.

Damu Roland

Vitatott, vagy már régóta törlesztett adósságok miatt egyik otthonát bukja a másik után az egy éve koronavírus-fertőzésben elhunyt Damu Roland kislányának gyámja, Katalin. Mint azt a Blikk megírta: ügyében annak a Schadl Györgynek az irodája járt el, aki jelenleg letartóztatásban van, és aki többek között Bíró Ica otthonának vitatott árverezését is intézte. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara egykori elnökét számos súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják.

A lap emlékeztet, hogy Damu Roland kislányát hivatalosan a kis Maja édesanyja, Edina testvére neveli. Katalin nehéz anyagi helyzetben van, ugyanis az elmúlt időszakban két házat is elárvereztek a fejük fölül, illetve az autóját is elvették. Mindezt – állítja – olyan tartozások miatt, amelyek vagy azután keletkeztek, hogy a lakását már elárverezték, vagy amelyeket már törlesztett.

„Először a budapesti otthonomat vitték a végrehajtók egy telefonszámla-tartozás miatt, pedig már nem is az én nevemen volt a készülék. Az érdi házban előbb az édesanyám lakott, majd Edina Rolanddal. A tartozás 111 ezer forint volt, és noha van arról szerződésem, hogy a keletkezésekor nem az én nevemen volt, mégis az én budapesti lakásomra terhelték, amit el is árvereztek 2017 áprilisában. Addig is többször próbálkoztak végrehajtást bejegyeztetni az ingatlanra, hol a közös költség, hol távhőtartozás jogcímen, de rendelkezem nullás igazolásokkal a kérdéses időszakokra – mesélte Katalin, akinek 2020-ban az autóját egy olyan közösköltség-tartozás miatt vitték el, amely azután keletkezett, hogy már nem is lakott a kérdéses ingatlanban, hiszen azt elárverezték.

„A nyugdíjfolyósítótól arról kaptam értesítést, hogy januártól a rokkantnyugdíjam 33 százalékát elvonják egy távhő-számlatartozás miatt, pedig küldtem a közjegyzőnek is nullás igazolást, hogy nincs tartozásom, de nem vették figyelembe, valamint visszajelzést sem kaptam” – bosszankodott Katalin, akinek a napi megélhetés szinte mindenét felemészti, hiszen Maja mellett saját gyermekéről is gondoskodnia kell, s egyelőre az esélyét sem látja annak, hogy talpra álljanak. Az asszonyt és a színész árváját Katalin volt férje fogadta be, de a rokonok és a barátok segítenek, amennyire az erejükből telik.

(Borítókép: Damu Roland és Demjén Rózsi. Fotó: Koszticsák Szilárd/Komka Péter/MTI)