Rendkívüli közleményt adott ki újévi koncertjével kapcsolatban Mága Zoltán. A hegedűművész a jövő év első napján is többeknek biztosít tiszteletjegyet, a színpadon pedig neves művészek sora tűnik majd fel mellette.

Tizenötödik jubileumi újévi koncertjét tartja 2023. január 1-én Mága Zoltán. A neves zenei előadó fellépései minden évben teltházasak, azokat nemcsak a helyszínen, de nemzetközi szinten, televízión is több ezren követik. Hogy a közelgő eseményen mi várható pontosan, azt egy Facebook-közleményben tisztázta a művész.

„A béke és szeretet, valamint a tisztelet és megbecsülés jelképeként 2023. január 1-jén ismét dupla előadással köszöntjük az új esztendőt Kossuth-díjas művészek és népszerű előadók közreműködésével a Papp László Budapest Sportarénában. Gálaműsorunk hasonló módon zajlik majd, mint a 2022-es évet köszöntő koncertünk, ami a Tisztelet-, és Hálaadás Gálájaként került megrendezésre, és aminek a keretében délután 14 órától mintegy 13 ezer orvosnak, ápolónak, rendőrnek, katonának, a katasztrófavédelem dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek, karitatív szervezeteknek mondtunk köszönetet, akik a pandémia idején saját egészségük kockáztatása révén is küzdöttek a betegek gyógyulásáért. A mostani, XV. jubileumi újévi koncertünkre szintén meghívtuk és tiszteletjegyet biztosítunk a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját. Tiszteletjegyet adunk továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek. Fontosnak tartom, hogy ingyenes jegyek biztosításával azok is élőben láthassák a gálaműsort és együtt ünnepelhessenek, akik eddig még nem jutottak el az újévköszöntő koncertünkre, vagy a gazdasági válság miatt idén kevesebbet tudnak a zenei kultúrára áldozni” – áll a közleményben. Mága továbbá kiemelte, hogy a háború elől elmenekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai is meghívást kapott a koncertre, ugyanakkor a pedagógusok meghívása kapcsán nem tisztázta a hét első felében felmerült kérdést, miszerint mi a különbség a meghívójukban szereplő 14 órási, illetve a hivatalos oldalon feltüntetett 19 órási kezdés között.

Mindenesetre annyi bizonyos, hogy jövőre sem maradnak elismert magyar művészek nélkül a koncertre látogatók. Mága Zoltán mellett a jubileumi koncerten feltűnik még többek között Rost Andrea és Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesek, Molnár Piroska és Bodrogi Gyula Nemzet Színészei, Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész, Esztergályos Cecília, Balázs Péter és Lukács Sándor Kossuth-díjas, Voith Ági Jászai Mari-díjas színművészek, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes, valamint a világhírű amerikai énekes és zongorista, Sheléa Frazier. Az említett művészek kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekekkel is ki fognak állni egy közös produkcióval, hogy ezzel jelképezzék a világ magyarságának egységét.

(Borítókép: Mága Zoltán. Fotó: Bruzák Noémi/MTI)