Idősebb Pityinger László hosszas betegeskedés után december 8-án hunyta le örökre a szemét. A rapper akkor úgy nyilatkozott, bármennyire fájdalmas is kimondania, édesapjának jobb így, az utóbbi időben ugyanis rengeteget szenvedett.

Dopeman édesapja 2017-ben kapott agyvérzést, amit bár túlélt, egy daganatos betegséggel is meg kellett küzdenie, valamint a vérnyomásával és a cukrával is gondok voltak.

„Egyeztetett műtétre kellett bevonulnia a kórházba, de amikor szerda délelőtt benn voltam nála, már sejtettem, hogy nagy a baj. Nem nagyon kapott levegőt és hatalmas fájdalmai voltak. El tudott még búcsúzni tőlünk és az édesanyámat is megvárta, akkor készítette az öcsém az utolsó fotót, amin egymás kezét fogják. [...] Meghökkentő lehet, hogy ezt mondom, de jobb ez így neki, hogy elment, mert ez már nem volt élet a számára. [...] Ennek nem lehetett már pozitív végkimenetele, nem volt miért küzdenie és tűrnie még sokáig a hatalmas fájdalmakat. Ezt egyikünk sem akarta neki" - nyilatkozta Dopeman a Blikknek édesapja halála napján.

Azóta 20 nap telt el, a rapper pedig a mai napon, december 28-án szerdán tett közzé egy felvételt, amelyen édesapja képe egy temetkezési koszorú közepén látható a következő felirattal:

DopUtat APA,

avagy jó utat. A kép alá pillanatok alatt több tucatnyi részvétnyilvánítás érkezett.

(Borítókép: Pityinger László „DopeMan". Fotó: Balogh Zoltán/MTI)