A Szomszédok zenéjére készített újévköszöntő videót a Volánbusz. A kisfilmben Janka néni karaktere is feltűnik.

Magyarország egyik máig legsikeresebb sorozata az 1987-ben indult, összesen 331 epizódot megélt és '99 decemberében véget ért Szomszédok. A szériát a mai napig több ezren nézik újra felvételről vagy az interneten, mindenki kedvence pedig az iszákos Janka néni karaktere, aki a mai napig felbukkan egy-egy kampányban vagy vicces videóban. Pásztor Erzsinél nem is lehetne jobb megformálója Jankának, aki legutóbb a Volánbusz újévköszöntő videójában népszerűsíti a közösségi közlekedést.

„Én nem könyörgök többet Vágásiéknak, hogy vigyenek el kocsival, ha menni akarok valahova. Mindig találnak valami kifogást. [...] Felszállok a Volánbuszra és oda megyek, ahova menni akarok! Hát lehet ennél jobb?

Még azt a kis gyűszűnyi konyakomat is megihatom a kávéhoz!” 

– hangzik el Janka néni egy újabb aranyköpése az alábbi felvételen, amelyen Pásztor Erzsi alakítása 1 perc 18 másodperctől látható.

A Volánbusz évente több mint 530 millió utast szállít csaknem 6 ezer járművel. A flottája több autóbusszal is bővült az utóbbi időben, hogy minél szélesebb utazóközönséget szolgálhasson ki. Az újévköszöntő kisfilmben a társaság különböző pozícióit betöltő alkalmazottai is megszólalnak, hogy a közösségi közlekedés használatára buzdítsák a nézőket.

(Borítókép: Pásztor Erzsi. Fotó: Szabó Réka/Index)