Amikor Járai Máté és felesége, Járai Kíra nehány évvel ezelőtt a Nyerő Páros című sztárpárshowban bejelentették, hogy nyitott kapcsolatban élnek, hatalmas felháborodást keltettek.

A Jászai Mari-díjas színész úgy véli, sokan félreértelmezik a nyitott házasság mibenlétét. Meglátása szerint ez a fajta kapcsolat inkább irigylésre méltó, mintsem támadnivaló.

„A feleségemmel szemben tartottam leginkább fairnek ezt, aki az ország k*rvájának van kikiáltva bizonyos körökben. Hogy ő hány férfival... arról sose volt szó, hogy én hány férfival. Úgy gondoltam, hogy vele szemben is ez így tisztességes, hogy mindenki számára tegyük tisztába ezt a dolgot. Hogy nem csak ő. És leginkább a nyitott házasság miattam van. (...) De könyörgöm, vele mi úgy jöttünk össze a gimnázium után, hogy ő pontosan tudta, hogy biszexuális vagyok. Nyilván ő tudta, hogy

nem lehet, hogy innentől kezdve mi heteroszexuális kapcsolatban fogunk élni,

és innentől kezdve az egész világ számára azt mutatjuk, hogy nekünk senki más nincs, csak mi” – magyarázta a színész-műsorvezető Osváth Zsolt Kicsön című műsorában.

Járai fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is, hogy a nyitott kapcsolat lényege nem az, hogy a felek „füvel-fával” szexuális kapcsolatot létesítenek.

Ez nem válóok, és sose lesz az.

Ennyiről szól az, hogy nyitott, hogy mi erről beszélünk, és az, hogy életünk folyamán x-szer előfordult, és ezt mindig meg tudtuk beszélni. Szerintem ez sokkal inkább irigylésre méltó, mint támadnivaló, de aki nem élt így, az nem tudja, és nem is kell tudnia! Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy Magyarországon mindenki éljen így” – szögezte le.

(24.hu)

(Borítókép: Járai Máté. Fotó: RTL/Sárosi Zoltán)