Az elnöki hivatal sok kötelességet rótt Barack Obamáékra.

Michelle Obama nemrég elárulta, hogy nagyon nehéz évei voltak akkoriban, amikor a férje az Egyesült Államok első embere volt. Az egykori first lady szokatlanul nyíltan beszélt a házasságuk megpróbáltatásairól, s visszaemlékezett arra az időszakra is, amikor férje távollétében rengeteg feladat szakadt a nyakába. 

Amíg a hivatalban lévő elnök politikai kötelezettségeinek eleget téve folyton távol volt, addig Michelle egyedül gondoskodott két kislányukról.

„Az emberek azt hiszik, hogy rosszindulatú vagyok, amiért ezt ki merem mondani, de igen, volt tíz év, amikor ki nem állhattam a férjemet” – nyilatkozta Michelle a Revolt TV beszélgetős műsorában. A feleség úgy gondolta, hogy Barack Obama többet hivatkozik a munkájára, mint kellene, és miközben ő otthon volt a gyerekekkel, a férje golfozott és beszélgetett, ahelyett, hogy otthon segített volna. 

És találd ki, vajon mikor történt mindez? Amikor a gyerekek kicsik voltak.

Tíz éven keresztül lavíroztunk, hogy hogyan tudjuk úgy építeni a karrierünket, hogy közben szülőként is megfelelően tudjunk teljesíteni. Próbáltuk kitalálni, hogy kinek mi legyen a feladata, de egy házasságban mindig egyenlőtlenség lesz. Soha nem lesz olyan, hogy 50-50 százalékban mindkét félre ugyanakkora teher hárul. Ez az arány sokszor volt 70-30 százalék az én kontómra, de tudjátok mit? Harminc éve házasok vagyunk, de tíz évet elviseltem ezért az összességében harminc évért cserébe” – elevenítette fel a Fehér Házban töltött időszakot a korábbi first lady.

Obamáék gyermekei azóta felnőttek: a 24 éves Malia egy tévénél dolgozik, míg a 21 éves Sasha a Dél-Kaliforniai Egyetemre jár.

(Borítókép: Barack és Michelle Obama. Fotó: Kevin Dietsch/Getty Images)