Mai hírösszefoglalónkban még: L.L. Juniort szerelme is felköszöntötte, Varga Viktor imád jurtában élni, Gáspár Zsolt is idén áll oltár elé.

L.L. Junior

A zenész a napokban ünnepelte 42. születésnapját és ez alkalomból számos ismerőse jókívánságokkal látta el őt az interneten. Köztük barátnője, Dárdai Blanka is pár kedves szóval köszöntötte az ünnepeltet az Instagram-történetében.

Korda György

Korda szintén születésnapot ünnepel, ugyanis a mai napon töltötte be 84 életévét. A zenész mögött egy közel hatvanöt éves pályafutás áll és állítja, hogy még közel sem tervez visszavonulni. Bár sikeresnek tartja magát és feleségét, Balázs Klárit is zenei téren, úgy érzi, van egy dolog, amelyet hiányol az életében.

Fáj, hogy semmiféle művészi díjat nem kaptam, és lehet, hogy már lekéstem róla. 

Azt mondják, az ember saját magával szemben mindig elfogult, de úgy érzem, valami járt volna. Az jólesett, hogy Vujity Tvrtko tavaly nyilvános levet írt, hogy fölterjesszenek a Kossuth-díjra. Őszintén bevallom, hogy boldogan elfogadnám, mert úgy érzem, ez lenne a pályám megkoronázása. Habár 2019-ben megkaptam Budapest díszpolgára címet, hatalmas megtiszteltetés volt ez számomra. Viszont van, amit nem lehet pénzért, semmiért sem megkapni, az emberek szeretetét. Nem lehetek ezért elég hálás, és azt kívánom, hogy legyen elég időm mindezt megköszönni" – mondta a Borsnak.

Gáspár Zsolt

A műsorvezető mindig úgy hivatkozik élettársára, mint feleségére, azonban valójában nem házasok. Korábban ugyan hivatalosan is összekötötték az életüket, de el is váltak. Végül ismét egymás felé sodorta őket az élet és azóta elválaszthatatlanok. Nemrég a pár úgy döntött, hogy ismét összeházasodik, méghozzá idén májusban. Korábban szerettek volna sort keríteni a frigyre, de valami mindig közbeszólt.

„Májusra tűztük ki az esküvőt, és a tanyán szeretnénk megtartani. Sátrak lesznek felállítva, a vendégek pedig szalmabálákon fognak aludni, hogy átérezzék, milyen egy igazi vidéki lagzi. A rokonsággal együtt 450-en leszünk, ezen felül még 200 fővel számolunk, hogy bárki eljöhessen nézelődni, aki szeretne. Persze, őket is megkínáljuk majd süteménnyel, fasírttal” – osztotta meg a terveket Gáspár a Blikkel.

Vastag Csaba

Az énekes is nősülésre adta a fejét: szerelmével, Evelinnel szintén idénre tervezik az esküvőt. A szerelmesek alig több, mint egy éve találtak egymásra és augusztus óta járnak jegyben.

Varga Viktor

Vargának elege lett a belvárosi nyüzsgésből, ezért már lassan egy éve, hogy úgy döntött: egy sámánjurtába költözik. Az énekes már korábban elárulta, hogy a jurtát egy magyar tervezőtől vásárolta és a nomád lakot egy nemrégiben szerzett telekre állította fel.

Varga egy Instagram-videóban mutatta meg, hogy néz ki a jurta belülről, ahol már életvitelszerűen él. Találhatunk benne egy nagy ágyat, egy szerzői zenesarkot hangszerekkel és egy tűzhelyet.

„Ez tényleg sokkal jobb érzés, ha lefekszel egy ilyenbe, akkor nem akarsz aztán onnan kijönni. Most is már azt érzem, nincs szükségem ezekre a házakra. Ha építenék most egy újat, akkor az már egy nagyobb jurta lenne, ahova már fürdőszobát is be lehetne tenni" – mondta Varga Viktor Bochkor Gábor reggeli rádióműsorában.

(Borítókép: Vastag Csaba. Fotó: Papajcsik Péter/Index)